ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη τράπεζα προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου

Μεγάλη τράπεζα προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου
Τη δημιουργία κρατικού τραπεζικού πυλώνα με τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο θα διαχωριστεί...

Τη δημιουργία κρατικού τραπεζικού πυλώνα με τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο θα διαχωριστεί, και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με θέμα τον νέο προϋπολογισμό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η τρόικα ζήτησε να σταματήσει η λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αποσύρει τις ΑΤΕ.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος να συγκρουστεί με συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Με ποιον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ να χτυπηθούμε πρώτα» δήλωσε στους βουλευτές, κληθείς να σχολιάσει υψηλόμισθους στον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι δεσμευτικές» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλλοντας την υλοποίησή τους μέχρι το τέλος Μαρτίου. Υποστήριξε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων το φορολογικό και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν ότι πέραν της αύξησης των εσόδων και της περιστολής των δαπανών, απαιτείται και ανάπτυξη. «Χρειάζεται ρευστότητα και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα πρέπει να είναι ανοιχτές και αυτό με την σειρά του προϋποθέτει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, η οποία κατοχυρώνεται με την επίτευξη των στόχων» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο συζήτησης τις διαρθρωτικές αλλαγές και τον προϋπολογισμό.

Πηγή: http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ti-dimiourgia-megalis-kratikis-trapezas-proaniggeile-o-g-papakonstantinou