ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για Πολυτεχνείο: Έτσι «εξουδετερώθηκε» η υγειονομική «βόμβα»

Κυβέρνηση για Πολυτεχνείο: Έτσι «εξουδετερώθηκε» η υγειονομική «βόμβα»

«Μέτωπο κατά της κοινωνίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜεΡΑ25»

Η πλήρης κυριαρχία του κυβερνητικού δόγματος που επέβαλαν οι οξείες υγειονομικές περιστάσεις της πανδημίας, αποτυπώνεται σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου στους φετινούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πέρασε με επιτυχία τον «κάβο» και της 47ης επετείου, «εξουδετερώνοντας» την υγειονομική «βόμβα» που αποτελούσε τον πρωταρχικό στόχο. Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι ευκρινές το κοντράστ που δημιουργείται από την ελεγχόμενη κατάσταση της Τρίτης με τις εικόνες των έκρυθμων κατάστασεων που σημάδεψαν προηγούμενους εορτασμούς του Πολυτεχνείου. Το γεγονός ότι η πλάστιγα έγειρε είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση αποτέλεσμα του σχεδιασμού που εκπονήθηκε και χάρη στην επιτυχή εφαρμογή του απετράπη η απώλεια του ελέγχου. Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας, με την οποία αδρανοποιήθηκε το γνωστό «κοκτέιλ» της έντασης, καθώς υπήρξαν κατασχέσεις σχετικού υλικού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές σχετιζόμενες με παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον η αποτίμηση που γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, εκπέμπει ότι μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν «δάμασε» απλώς τα «κύματα» των αντιδράσεων, που επιχείρησαν να «φουσκώσουν» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 αλλά να τα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος των τριών κομμάτων που πρωτοστάτησαν κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Κατά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα25 αντί να επωφεληθούν της ευκαιρίας των ημερών για να δείξουν ότι νοιάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, είδαν την κατάλληλη ευκαιρία, όπως επισημαίνεται- για μικροκομματικούς λόγους- για να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Αυτή θεωρείται από κυβερνητικές πηγές ως επιλογή αυτοπαγίδευσης διότι όπως υπογραμμίζουν: «Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας». Πέραν της απογοητευτικής, όπως χαρακτηρίζεται, στάσης έναντι της τήρησης των μέτρων, στην κυβέρνηση δεν παραβλέπουν την αντίφαση ορισμένων, οι οποίοι όπως επισημαίνεται, από τη μια διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το σύστημα υγείας και για τις ΜΕΘ, ενώ με τη συμπεριφορά τους κάνουν τα πάντα για να τις γεμίσουν, επιμένοντας να αψηφούν τις συστάσεις των αστυνομικών δυνάμεων για τήρηση τόσο των υγειονομικών όσο και των μέτρων της έννομης τάξης.

Ειδικότερα το ΚΚΕ με τα χθεσινά παιχνίδια «επαναστατικής γυμναστικής», όπως χαρακτηρίζονται, θέλησε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να δείξει προς τους οπαδούς του, ότι αψηφά τους νόμους και τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα οποία όπως υπογραμμίζεται ισχύουν για όλους τους πολίτες. Όμως, όχι μόνο ο στόχος των στελεχών και των μελών του ΚΚΕ, άλλα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, «είναι πλέον εκτεθειμένοι και υπόλογοι, για πλήρη αδιαφορία ως προς την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και για συνειδητή και σχεδιασμένη παραβίαση του νόμου». Χαρακτηρίζουν δε, τις καταγγελίες περί αυταρχισμού, αστυνομικής βίας, ως πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που σέβεται το νόμο και τηρεί τα μέτρα. Ξεκάθαρο μάλιστα είναι και το κυβερνητικό μήνυμα αναφορικά με το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Κομμουνιστικού Κόμματος να πραγματοποιήσει πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία. «Πορεία στην πρεσβεία δεν έγινε».

Όπως αναφέρουν αιχμηρά κυβερνητικές πηγές επρόκειτο «για ένα σόου μικρής διάρκειας, το πρωί της Τρίτης, από ομάδα λίγων μελών και οπαδών του Κ.Κ.Ε., παρουσία και του κ. Κουτσούμπα». Είναι ενδιαφέρουσα μάλιστα είναι και η περιγραφή του «επιχειρησιακού σχεδίου», κατά την οποία, η συγκέντρωση των περισσοτέρων από τα περίπου 200 άτομα, έγινε με sms για μετάβαση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Η διαδήλωση όμως μπλοκαρίστηκε από τον φραγμό της αστυνομίας, και περιορίστηκε σε ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό. Μάλιστα κατά την ίδια περιγραφή, η Αστυνομία ανέφερε στους διοργανωτές ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ζήτησε τη διάλυσή της. Μετά τη διαβεβαίωση για διάλυση μετά από μικρό χρονικό διάστημα, δεν επενέβη εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές διαφορετικές ήταν οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν αργότερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου το Κ.Κ.Ε. συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία. Όπως αναφέρουν η αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα την αποχώρηση τους αλλά με διάφορα προσχήματα και διαμαρτυρίες για «σκισμένα πουκάμισα» οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν. Έτσι κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης η αστυνομία χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με μια κλιμάκωση, με τελευταία όπως υπογραμμίζεται, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών. Για τη δημοσίευση μάλιστα σε λογαριασμούς social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ που, δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φωτογραφία που έχει τραβηχτεί τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων». Η «ελληνοποίησή» της σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο από μια fake ανάρτηση σε μια εμφανή προσπάθεια να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις για «όργιο αστυνομικής βίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Νέες αλλαγές - Ποια είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση