ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης
Intime News

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ από τον δήμο της Αθήνας ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης, για τα σχόλια που έκανε η πρώτη για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

Η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ είχε χαρακτηρίσει τους συγκεντρωμένους του ΚΚΕ, κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, «κατσαρίδες» και «τρωκτικά».

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε πως ζήτησε την παραίτηση της και την ευχαρίστησε για τη προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. «Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κώστας Μπακογιάννη συμπλήρωσε παράλληλα πως η στάση του ΚΚΕ με την συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας ήταν απαράδεκτη και ανεύθυνη «και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Η Αλεξία Έβερτ, κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη ΈΒερτ, έκανε τα προσβλητικά σχόλια σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας», με φωτογραφία που απεικόνιζε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ.

Το σχόλιο προκάλεσε πολιτικό σάλο, αλλά και την έντονη αντίδραση χρηστών των social media και του του ΚΚΕ. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, ανέφερε σε δήλωσή του πως «η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε «κατσαρίδες» και «τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Φλέγεται» από τα κρούσματα η Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που έρχονται