ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόλογοι όσοι είπαν «ναι»

Υπόλογοι όσοι είπαν «ναι»

Η ψηφοφορία χθες βράδυ αποκαλύπτει τις ευθύνες 199 βουλευτών που έβαλαν το όνομά τους στη διαθήκη της εθνικής αξιοπρέπειας

Οι φωτιές που άναψαν χθες το βράδυ στην Αθήνα και το σκηνικό της καταστροφής που στήθηκε είτε από αγανακτισμένους - απελπισμένους πολίτες είτε από προβοκάτορες, σηματοδοτούν ένα πράγμα: Η Ελλάδα που γνωρίσαμε από τη Μεταπολίτευση και μετά, έγινε στάχτη!

Μαζί της και ταυτόχρονα, καίγονται και οι περισσότεροι από τους 200 βουλευτές, που «κόντρα» στην κοινωνία αποφάσισαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας και των Γερμανών επικυρίαρχων της Ευρώπης, ανοίγοντας την Κερκόπορτα στα ξένα αλλά και τα ελληνικά συμφέροντα που έβαλαν εδώ και δύο χρόνια στο στόχαστρο τη χώρα και τον πλούτο της.

Η απλοϊκή, απολίτικη επιχειρηματολογία «δε γίνεται αλλιώς, θα πτωχεύσουμε» ελάχιστους έπεισε, ακόμα και στην περίπτωση που ισχύει!

Πως μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός ή ένας εκλεγμένος βουλευτής να παραμένει στη θέση του και να «απειλεί» την κοινωνία με τη θετική ψήφο του στο καταστροφικό δεύτερο μνημόνιο, τη στιγμή που αυτός είναι υπεύθυνος για το ότι φτάσαμε σαν χώρα να αντιμετωπίζουμε αυτά τα διλλήματα;

Πως μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός ή ένας εκλεγμένος βουλευτής να παραμένει στη θέση του και να παραδίδει τη χώρα για δεκαετίες στους διεθνείς τοκογλύφους να οδηγεί τους οδηγεί τους Έλληνες σε βιοτικό επίπεδο ανάλογο της Βουλγαρίας ή της Σλοβενίας;

Από σήμερα αρχίζει η νέα, μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ίσως να είναι ανάλογη της περιπέτειας που ακολούθησε τη Μικρασιατική καταστροφή!

Οι πολίτες, όλοι οι πολίτες, οφείλουν, αφού δεχθούν πως από αυτούς «αναδύθηκαν» οι πολιτικές ηγεσίες της καταστροφής, έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτήσουν τη συγκρότηση ενός Ειδικού Δικαστηρίου που θα ζητήσει τις ευθύνες εκείνων που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1996 και μετά. Το δικαιούνται οι πολίτες, τους το ζητά η Ελλάδα!

Μόνο αν οι υπεύθυνοι της καταστροφής πληρώσουν, μόνο αν το πολιτικό τοπίο καθαρίσει, θα μπορέσει η χώρα, με σοβαρότητα, δουλειά και προγραμματισμό να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Και όπως τα κατάφερε τις περασμένες φορές, θα τα καταφέρει και τώρα!