ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης: «Ο Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοιρών»

Μανώλης: «Ο Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοιρών»

Αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά άφησε ο παραιτηθείς γραμματέας συνδικαλιστικών φορέων, Γιάννης Μανώλης.

«Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοιρών κι εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω. Είναι δικαίωμά μου», τόνισε ο Γιάννης Μανώλης εξηγώντας στον ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5» τους λόγους της αποχώρησής του από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, ο κ. Σαμαράς έκανε τη στροφή «γιατί έτσι νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός», εκτιμώντας ωστόσο ότι «θα πετύχει το αντίθετο».

«Πιστεύω ότι πιέστηκε και δεν άντεξε», σημείωσε ο κ. Μανώλης, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά την αποχώρησή του από τη ΝΔ, ο ίδιος «μένει σταθερός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

Για το νέο Μνημόνιο

Σχολιάζοντας τη στάση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, ο κ. Μανώλης ανέφερε ότι μέχρι προχθές ήλπιζε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θα έλεγε το μεγάλο όχι».

Όπως ανέφερε, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι ο κ. Σαμαράς όχι μόνον δεν έσωσε τον κατώτατο μισθό, τις επικουρικές αξίες και τις επικουρικές, αλλά το γεγονός ότι υπογράφει τις έγγραφες δεσμεύσεις, ενώ έλεγε το αντίθετο.

«Τα έκανε αυτά, δικαίωμά του είναι να τα κάνει. Το να έρχεται όμως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά από υπόδειξη του κ. Σπηλιωτόπουλου που του είπε πάρε μέτρα κατά βουλευτών και όποιος βουλευτής ή στέλεχος δεν στηρίξει τα μέτρα αυτά και το μνημόνιο κι αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς, οι δρόμοι μας χωρίζουν», προσέθεσε.

Για την Κεντροδεξιά

Πάντως, ο κ. Μανώλης δεν θεωρεί τον Γ. Καρατζαφέρη «αξιόπιστο αντιμνημονιακό πολιτικό», ενώ αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον του αλλά και όσων διεγράφησαν, παραπέμπει στο μέλλον: «Περιμένετε κατ' αρχήν να δούμε τι θα γίνει γιατί δεν είναι ο κ. Καμένος μόνο εκτός Νέας Δημοκρατίας είναι πολύς κόσμος».

Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζει ότι το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ και της Κεντροδεξιάς είναι αντιμνημονιακό, ενώ οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εκφραστούν ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τον Φ. Κουβέλη.