ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Οι ανακοινώσεις Πέτσα για γιορτές –Ποια μαγαζιά ανοίγουν, τι θα γίνει με εστίαση, μετακινήσεις

LIVE: Οι ανακοινώσεις Πέτσα για γιορτές –Ποια μαγαζιά ανοίγουν, τι θα γίνει με εστίαση, μετακινήσεις
Intime News

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της αγοράς κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, ανακοινώνει σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναφερθεί στα καταστήματα που θα ανοίξουν, ποια θα παραμείνουν κλειστά, τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις και πώς θα λειτουργήσει συνολικά η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αποφάσεις «κλείδωσαν» το Σαββατοκύριακο μετά το μπαράζ συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους ειδικούς, τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους υπουργούς.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά. Μετά τα σημερινό άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων θα ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα παιχνίδια, ενώ τελευταία θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, εάν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας .

Για την εστίαση, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (07/12) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δεν υπάρχει συζήτηση για το πότε θα ανοίξει. «Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η συζήτηση με τους ειδικούς για το άνοιγμα της αγοράς και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο: Σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου το Π.Ν. - Γιατί είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα