ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωφρονιστικό νομοσχέδιο: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής

Σωφρονιστικό νομοσχέδιο: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής
InTime

Υπέρ του νομοσχεδίου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καταψήφισε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Με Προεδρικό Διάταγμα η βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο σωφρονιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο αλλάζει το πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κρατούμενος αλλά και άλλες διατάξεις, τέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε ενώ στο σύνολό τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης έκανε γνωστό πως θα εφαρμοστεί νέο πλαίσιο για τη βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών της Αστυνομίας και τόνισε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή του.

Αντίστοιχες προσαρμογές έχουν γίνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως εξήγησε ο υπουργός, ενώ επεσήμανε πως τους τελευταίους 12 μήνες έχει αναβαθμιστεί σημαντικά ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ..

«Προχωρήσαμε σε προμήθειες χιλιάδων υλικών για το προσωπικό και το Σώμα. Εξοπλισμοί και αυτοκίνητα. Πήραμε 15.500 αλεξίσφαιρα. Το λέω γιατί είναι η πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τόσο μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμών για να εκσυγχρονίσει τα μέσα της και να γίνει πιο αποτελεσματική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια με «άρωμα νύχτας»: Ένας νεκρός - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ