ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φωτιές» άναψε ο Νίκος Βούτσης: «Δεν μίλησα για εκλογές» διευκρινίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής

«Φωτιές» άναψε ο Νίκος Βούτσης: «Δεν μίλησα για εκλογές» διευκρινίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής
INTIME

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε η τοποθέτηση του τέως Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού σημείωσε ότι «εκ των πραγμάτων μπαίνει και το ζήτημα της ανάγκης εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα», δημιουργώντας έτσι το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε θέση και θέτει επί τάπητος ζήτημα εκλογών.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, η Κουμουνδούρου έχει αφήσει στην άκρη την γραμμή της «ήπιας» αντιπολίτευσης που ακολούθησε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και χτυπάει καθημερινά και σε όλα τα μέτωπα Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, έχει ζητήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, την παραίτηση επτά υπουργών της κυβέρνησης – για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους.

Παρά τη σκληρή ρητορική, ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να ζητήσει την προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας επανειλημμένα ότι αυτό που προέχει, δεν είναι άλλο, πάρα η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εκτός των άλλων, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρίσκεται ακόμα σε κυβερνητική τροχιά, παρά το γεγονός πως έχει βελτιώσει την αισθητά την εικόνα που εμφανίζει δημόσια.

Υπό αυτό το πρίσμα, προκάλεσε τεράστια εντύπωση η τοποθέτηση του πολύπειρου Ν.Βούτση, που σεβόμενος πάντα και απολύτως τις συλλογικές τοποθετήσεις του κόμματος, δεν θα έσπευδε ποτέ να «προλάβει» τον Αλ.Τσίπρα. Όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον του Ν.Βούτση, αυτό που στη πραγματικότητα είπε, είναι πως τίθεται σοβαρό ζήτημα διαχειριστικής ικανότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς φυσικά να μιλάει για εκλογές εδώ και τώρα.

Και αυτό είναι και όλο το «ζουμί» στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όλο αυτό το διάστημα. Το «επιτελικό κράτος» του Μαξίμου αδυνατεί -είτε από ανικανότητα, είτε από ιδεοληψία- να διαχειριστεί την κρίση προς όφελος των πολιτών, όμως σε εκείνους έπεσε ο «κλήρος» να βρίσκονται στην διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα, συμπληρώνουν συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που δεν δέχονται να ακούσουν καν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, έχουν επιλέξει τον δρόμο της απομόνωσης ακόμα και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου θα παραμείνει «αμίλητη» εις αιώνα τον άπαντα. Άλλωστε, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις κλείσει οριστικά το ζήτημα της πανδημίας, τότε θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και η χώρα οδηγήθηκε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα.

Μέχρι τότε, συμπληρώνουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα τους δεν θα ζητήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν την «κυβερνητική ανικανότητα» και την δική τους εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.