ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα παρουσιάσει ο υπουργός Άμυνας στην Επιτροπή Εξοπλισμών

Τι θα παρουσιάσει ο υπουργός Άμυνας στην Επιτροπή Εξοπλισμών
INTIME

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών και Αμυντικών Δαπανών της Βουλής που πραγματοποιείται σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος θα παρουσιάσει δυο προγράμματα:

- Το πρόγραμμα υποστήριξης των 8 C - 27, ύψους περί τα 50 εκατ. ευρώ. Είναι τα πιο σύγχρονα μεταφορικά αεροσκάφη που διαθέτουμε.

Το πρόγραμμα θεωρείται σημαντικό καθώς θα επιτρέψει την εύρυθμη υποστήριξη των αεροσκαφών. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει συνολικά οκτώ C-27J, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε το 2004. Τα αεροσκάφη αξιοποιούνται από την 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ) «ΠΗΓΑΣΟΣ» σε αεροδιακοβιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών.

- Την παραχώρηση δωρεάν από τις 1.000 τεθωρακισμένων, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου ιππικού συστήματος. Η Αθήνα αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες απόκτησης των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μετά την απόπειρα εισβολής τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο. Τα πρώτα M1117 θα φτάσουν στην Ελλάδα ακόμα και τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ελληνική αποστολή θα μεταβεί με πρώτη ευκαιρία στις ΗΠΑ όπου θα διαλέξει πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα από το απόθεμα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος ο κ. Παναγιώτοπουλος θα παρουσιάσει την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας μέσω της μετατροπής του Κέντρου Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης σε συνεργασία με την ελληνοϊσραηλινής αεροπορίας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Κέντρο Αεροπορίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.