ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διπλό στοίχημα της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και ο προβληματισμός για τις ΜΕΘ

Το διπλό στοίχημα της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και ο προβληματισμός για τις ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Την ώρα που το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διπλό στοίχημα.

Αφενός να πειστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο και αφετέρου να λυθούν άμεσα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά την διάρκεια της απαιτητικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως η επιχείρηση «Ελευθερία», που ξεκίνησε την Κυριακή είναι μια πολύ σύνθετη, πολύπλοκη και απαιτητική άσκηση, με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και -όπου αυτό είναι απαραίτητο- των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό το ολιστικό Σχέδιο αρχικά θα εστιάσει στις ομάδες με την υψηλότερη προτεραιότητα, όπως έχει προταθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Αναφορικά με την δεύτερη παρτίδα των εμβολίων, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοιό θα έρθει στις 4 Ιανουαρίου, ενώ στις 20 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως τους επόμενους μήνες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει στη χώρα ικανοποιητικός αριθμός εμβολίων, όποτε μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ένας μεγάλος αριθμός πολιτών.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προβληματίζονται από το γεγονός πως οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται κανιά χαλάρωση που θα δημιουργήσει εκ νέου πίεση στο Σύστημα Υγείας. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για παράταση ή όχι του lockdown.

Τα δύο σενάρια για τα σχολεία

Εν τω μεταξύ εβδομάδα αποφάσεων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή για τον κορωνοϊό, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει ότι «εντός της εβδομάδας θα υπάρχει συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους ειδικούς προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων».

Ο κ. Πέτσας, είπε μάλιστα ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία», ενώ για το πώς θα γίνει το άνοιγμα και αν θα αφορά όλες τις βαθμίδες σημείωσε σε άλλο σημείο πως αυτό θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση της υπουργού με τους ειδικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.