ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για εμβόλιο: Κάθε κράτος να διαχειριστεί τις πατέντες με τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες

Τσίπρας για εμβόλιο: Κάθε κράτος να διαχειριστεί τις πατέντες με τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες

Μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπάρξει αμεσότερη και μαζικότερη παραγωγή εμβολίων κορονοϊού έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει «να εξασφαλίσει τις πατέντες (σ.σ. των εμβολίων) από τις φαρμακοβιομηχανίες και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις»,

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν αυτή η πρωτοβουλία «που πρέπει να αναληφθεί τώρα, δεν ευοδωθεί, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ, με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο, πρέπει να υπάρξει επαρκής αριθμός δόσεων για να προστατευθεί ο πληθυσμός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, επίσης, τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο οποίο να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της επιτροπής των επιστημόνων για να καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική