ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαρκόπουλος: «Δεν είμαι απόγονος, ούτε ζω με χορηγίες»

Κ. Μαρκόπουλος: «Δεν είμαι απόγονος, ούτε ζω με χορηγίες»

Οι μεγάλες αποφάσεις δεν σκιάζονται ούτε από φιλίες, ούτε από προσωπολατρίες, δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας τη διαγραφή του από το κόμμα.

«Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αξιοπιστία και η πειστικότητα», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε: «διαφωνήσαμε πολιτικά. Τόσο απλά. Και τόσο σοβαρά συγχρόνως».

Μιλώντας στο eviaportal.gr, ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει αμηχανία, ενώ επισημαίνει ότι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κράτησε το στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος.

«Έκανα το χρέος μου» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι η καταψήφιση του νέου Μνημονίου δεν περιείχε «φιλοδοξία εφήμερου εντυπωσιασμού». Άλλωστε, παρά τη διαγραφή του, ο κ. Μαρκόπουλος νιώθει ότι είναι «εντάξει» με τον εαυτό του.

Ο Σαμαράς είχε μπροστά του αδιέξοδο

Πάντως, ο κ. Μαρκόπουλος αναφερόμενος στον Α. Σαμαρά του αναγνωρίζει ότι «έχει το ελαφρυντικό ότι είχε αδιέξοδο μπροστά του». Ο ίδιος ήλπιζε ότι «το αδιέξοδο θα έλυνε η Βουλή, εξάλλου οι βουλευτές έχουν τον τελευταίο λόγο. Γι' αυτό καταψήφισα μαζί με άλλους 20 από τη Ν.Δ. και 22 από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν φθάσαμε».

Σύμφωνα με το βουλευτή, χρειάζονται άμεσα εκλογές και κυβέρνηση με νωπή εντολή, που θα εφαρμόσει σχέδιο εγκεκριμένο από το λαό, κι όχι διορισμένοι ημιπολιτικοί που θα φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Μαρκόπουλος εκτιμά ότι χωρίς εκλογές «η ΝΔ κινδυνεύει να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας ότι ««η αλλαγή στάσης και ο ακρωτηριασμός της παράταξης προκάλεσε ψαλίδισμα της πρωτοπορίας», που ήθελε ένα πιο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα.

Αιχμές για Βορίδη-Γεωργιάδη

Διαφωνία διατυπώνει ο κ. Μαρκόπουλος και για τη «δεξιά διεύρυνση» της ΝΔ, που ήταν πάντα «το κόμμα των νοικοκυραίων με αποστροφή στα άκρα και στις εξαλλοσύνες».

Δεν είμαι απόγονος, δεν ζω με χορηγίες

Αιχμές αφήνει ο κ. Μαρκόπουλος και για συναδέλφους του, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει, σημειώνοντας: «Δεν είμαι απόγονος, ούτε ζω με "χορηγίες". Δόξα τω Θεώ. Ωστόσο ούτε άλλους πολιτικούς χώρους γλυκοκοιτάζω, ούτε εκτός πολιτικής με βλέπω. Αλίμονο άλλωστε αν στην πρώτη δυσκολία το βάζαμε στα πόδια!...».