ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στο Newsbomb.gr: Νομοσχέδιο ΑΣΕΠ - Πανελλήνιος διαγωνισμός 1 με δυο φορές το χρόνο

Βορίδης στο Newsbomb.gr: Νομοσχέδιο ΑΣΕΠ - Πανελλήνιος διαγωνισμός 1 με δυο φορές το χρόνο

Την Τετάρτη αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, το οποίο, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης είναι πολύ σημαντικό και θέτει τις βάσεις για να αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονταν στους διαγωνισμούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να δώσει απάντηση σε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί το ελληνικό Δημόσιο και επομένως τη Δημόσια Διοίκηση από πλευράς προσλήψεων, αφού δημιουργεί για πρώτη φορά έναν ενιαίο διαγωνισμό, σύμφωνα με έναν ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιείται μία ή δύο φορές φορά το χρόνο σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στόχος αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι να μειωθεί ο χρόνος προσλήψεων αφού δεν θα προκηρύσσονται διαγωνισμοί ανά φορέα και ανά Υπουργείο αλλά θα υπάρχει ένας ενιαίος προγραμματισμός προσλήψεων που θα γίνεται από το υπουργείο εσωτερικών, με γνώμονα όλα τα αιτήματα και τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα καθορίζει έναν ορισμένο αριθμό υπαλλήλων, που στη συνέχεια θα διανέμεται ανά φορέα. Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις παραπάνω αλλαγές να μην υπάρχουν καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στην προηγούμενη διαδικασία, η οποία δημιουργούσε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Δημοσίου.

Αναφορικά με την αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων από το Δημόσιο, δεν αλλάζει κάτι, καθώς για κάθε πρόσληψη θα πρέπει να έχει προηγηθεί μία αποχώρηση.

Επίσης από το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζεται πως για τους διαγωνιζόμενους που έχουν ήδη αποτελέσματα με το προηγούμενο καθεστώς, δεν επέρχεται καμία αλλαγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Δείτε τι θα ανοίξει πρώτα στην Ελλάδα