ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Τι απάντησε στην ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Τι απάντησε στην ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι οι αποφάσεις για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας λαμβάνονται κάθε εβδομάδα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών

Σε ερωτήματα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποίησε στην Πορτογαλία με τον ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Σε ερώτηση για το λιανεμπόριο και την εστίαση στην Ελλάδα που είναι κλειστά συγκριτικά με την Πορτογαλία όπου λειτουργούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις σχετικές εισηγήσεις θα τις κάνει η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων και είπε ότι «βιωματικά όλοι όσοι καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις αυτή την εποχή, περνούμε από την ίδια διαδικασία αλλαγής δεδομένων και ανάγκης αναπροσαρμογής. Πήραμε απόφαση για ένα πιο σκληρό lockdown θεωρώντας ότι τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι κοινωνικές επαφές και τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι έχει προσδιορισθεί μια ξεκάθαρη διαδικασία όπου «κάθε εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων, θα παίρνει αποφάσεις, αφού εξετάσει τα τελευταία δεδομένα, και θέλω να ελπίζω ότι θα πάμε καλά, αλλά δεν είναι η δουλειά μου να προκαταλάβω τις εισηγήσεις των ειδικών».

Να αρχίσει το συντομότερο η εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε ερώτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου. Για την Ελλάδα είπε ότι αναλογούν 32 δισ. ευρώ και τόνισε με έμφαση ότι δεν θέλει να υπάρχει καθυστέρηση στην εκταμίευση. «Το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι πιο δύσκολο από αυτό που εκτιμούσαμε λόγω των νέων κυμάτων της πανδημίας σε αρκετά κράτη" είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν σύντομα, εκτός από τα δημοτικά σχολεία που ανοίξανε σήμερα στη χώρα μας, κι άλλοι τομείς της δραστηριότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι να έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς θα υπάρχουν περιορισμοί, και εκτίμησε ότι θα έχουμε τρεις δύσκολους μήνες μπροστά μας. Για τα εμβόλια είπε ότι η χώρα μας έκανε πολύ καλή πρόοδο στους εμβολιασμούς και εκτίμησε ότι στην Ελλάδα, από ένα σημείο και μετά "θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από αυτά που χρειαζόμαστε» επειδή έχουν παραγγελθεί αρκετά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: «Χτύπησε» το κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά από δύο μήνες (pics)