ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Παίζει με τις λέξεις - Το θέμα δεν είναι πόσα εμβόλια αλλά πότε θα έρθουν»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Παίζει με τις λέξεις  - Το θέμα δεν είναι πόσα εμβόλια αλλά πότε θα έρθουν»

«Ο κ. Μητσοτάκης ίσως να ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, σε άλλη χώρα, πάντως σίγουρα όχι στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Πορτογαλία για τους εμβολιασμούς ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά «να πάρει πρωτοβουλία για άρση της πατέντας». Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ίσως να ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, σε άλλη χώρα, πάντως σίγουρα όχι στην Ελλάδα», και προσθέτει: «Την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλά για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία εμβολιασμού, και όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με το ρυθμό εμβολιασμού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτευχθεί ανοσία μέσα στο 2021», ο ίδιος δηλώνει πως «θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από αυτά που χρειαζόμαστε».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Το θέμα δεν είναι μόνο ποσά εμβόλια αλλά και πότε θα έρθουν ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες. Αντί να παίζει με τις λέξεις, θα περιμέναμε να πάρει μια πρωτοβουλία για άρση της πατέντας παρουσία του προεδρεύοντος της ΕΕ. Δεν το έκανε. Αρκέστηκε σε ψεύτικες υποσχέσεις για εμβολιασμό κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Μέχρι τότε, οι μόνοι που είχαν όσα εμβόλια χρειάζονται, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν οι υπουργοί και κάθε λογής παρατρεχάμενοί του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν έχει δεχτεί από την Τουρκία επίσημη πρόσκληση για διερευνητικές