ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακοπουλος: Ο Παπανδρέου διέσυρε διεθνώς τη χώρα

Μ. Χαρακοπουλος: Ο Παπανδρέου διέσυρε διεθνώς τη χώρα

Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Ο Γ. Παπανδρέου αφού διέσυρε διεθνώς την Ελλάδα ως την πλέον διεφθαρμένη γωνιά της γης επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την εικόνα της με την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στο Λονδίνο.

Απευθυνόμενος στην ομογένεια, που χαρακτήρισε «προκεχωρημένο φυλάκιο ελληνισμού», ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε να υπερασπιστούν το όνομα της Ελλάδος με κάθε τρόπο. «Μην αφήνετε αναπάντητα απαξιωτικά άρθρα στα ΜΜΕ. Στείλτε επιστολές που θα αποκαθιστούν την αλήθεια. Επισκεφτείτε όσο συχνότερα μπορείτε την Ελλάδα και παροτρύνετε ξένους φίλους σας να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στη χώρας μας. Και τέλος ενισχύστε το κοινωνικό έργο που επιτελούν φορείς, με πρώτη την Εκκλησία, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε.

Μάλιστα, ο βουλευτής έδωσε έμφαση στην ελπίδα που χρειάζεται ο ελληνικός λαός ότι οι θυσίες του θα έχουν αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι οι προσβλητικές δηλώσεις εις βάρος μας ενισχύουν τον ευρωσκεπτικισμό και υπονομεύουν την προσπάθεια για ανασυγκρότηση.

Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η πρόκλησή μας αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, την οποία γκρέμισε ο κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, διευκρίνιζε ότι η αξιοπιστία χρειάζεται χρόνο για να κερδηθεί, ενώ προϋποθέτει πράξεις και όχι λόγια.

«Γι΄ αυτό η ΝΔ, καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές, θα δώσει έμφαση στο κυβερνητικό της πρόγραμμα σε αναπτυξιακά μέτρα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η κοινωνία χρειάζεται χειροπιαστή ελπίδα και αυτή μόνο η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς μπορούν να την προσφέρουν», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του Α. Σαμαρά για επανασύσταση του υπουργείου ναυτιλίας, το οποίο θα τεθεί υπό την εποπτεία του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Στην επανεκκίνηση της οικονομίας η ναυτιλία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε.