ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στον Alpha 98,9: Το ότι δεν είμαι υπουργός δεν επηρεάζει τις αντιλήψεις μου

Θεοδωρικάκος στον Alpha 98,9: Το ότι δεν είμαι υπουργός δεν επηρεάζει τις αντιλήψεις μου
Αποκλειστική συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Alpha 98,9 - στον Κώστα Τσιτούνα και στην Βίκυ Καρατζαφέρη
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Η πρώτη συνέντευξη του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου μετά τον ανασχηματισμό, στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη 

«Με εμπνέουν οι αξίες της ελευθερίας και του πατριωτισμού, τις οποίες πρεσβεύσει και ο πρωθυπουργός. Παραμένει συνεπής και διαχρονική η στάση μου, με αίσθημα ευθύνης». Με τα λόγια αυτά ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε τη στάση του μετά την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό και πρόσθεσε με νόημα: «το ότι δεν είμαι υπουργός δεν επηρεάζει τις αντιλήψεις μου, δεν είναι δυνατόν οι απόψεις να υπάρχουν με βάση τα αξιώματα».

Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε σήμερα το πρωί σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ερμηνεύσει την απόφαση του πρωθυπουργού να τον αφήσει εκτός κυβερνητικού σχήματος, ενώ διευκρίνισε ότι δεν λειτουργεί με το συναίσθημα.

«Δεν είμαι σχολιογράφος, δεν έχω να σας πω τίποτα για αυτό, ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Δεν βρίσκομαι εξ επαγγέλματος στην πολιτική και δεν εκφράζω κανενός είδους συναίσθημα, δεν κάνω το παραμικρό σχόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας με νόημα ότι έχει 36 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είναι στρατευμένος στο έργο που υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ακόμα ο τελευταίος εκλεγεί πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αξιοκρατία στο δημόσιο που ο ίδιος προετοίμασε, λέγοντας: «Έχουμε υποχρέωση να υπάρχουν ευκαιρίες να υπάρχουν ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. 1,5 χρόνο που υπηρέτησα ως υπουργός Εσωτερικών, καθιερώσαμε τον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό τουλάχιστον μια φορά στα δύο χρόνια» και όπως διευκρίνισε πλέον η εισαγωγή στο Δημόσιο θα είναι αντίθετη με κομματικά κριτήρια .

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν η ΝΔ θα χάσει ψήφους από ένα τέτοιο αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων απάντησε:

«Δεν μπήκα στην πολιτική σώνει και ντε για τις ψήφους. Σημασία έχει αυτό που κάνεις να έχει αποτελέσματα. Υπάρχει συνέχεια στην κυβέρνηση, είναι συνολικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών: «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός», ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να φέρνουν μπροστά τη ΝΔ υπογράμμισε:

«στην κοινωνία υπάρχει αγωνία και συνυπάρχει με την ελπίδα. Δική μας δουλειά να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή του τροχαίου με θύμα την 37χρονη Όλγα και την 3χρονη κόρη της