ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Έχετε ξοδέψει το μικρότερο ποσό στην ευρωπαϊκή ένωση για το εθνικό σύστημα υγείας»

Βαρουφάκης: «Έχετε ξοδέψει το μικρότερο ποσό στην ευρωπαϊκή ένωση για το εθνικό σύστημα υγείας»

Με αιχμές σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο γενικός γραμματέας του Μερα25 Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ο κύριος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθούσε τους επιστήμονες κι εμείς αυτό πιστεύαμε στην αρχή. Βλέποντας όμως εντυπωσιακές αποτυχίες αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι αυτό δε συμβαίνει. Μετά αρχίσαμε και ζητούσαμε μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας δοθούν τα πρακτικά. Πρέπει να τα καταθέτετε για να δούμε τι συμβαίνει. Οι επιστήμονες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την δημοσιοποίηση των πρακτικών. Εσείς έχετε το πρόβλημα. Γιατί θέλετε να κρύψετε ότι δεν κάνετε αυτά που σας λένε οι επιστήμονες. Αν θέλετε να αποδείξετε ότι σφάλλω και θα ζητήσω συγνώμη αν σφάλλω, καταθέστε τα πρακτικά από την 1η Δεκεμβρίου 2020» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επενδύει στο εθνικό σύστημα υγείας, λέγοντας: «Έχετε ξοδέψει το μικρότερο ποσό στην ευρωπαϊκή ένωση για το εθνικό σύστημα υγείας. Είπατε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ότι δεν ήταν λόγω έλλειψης ΜΕΘ, αλλά τα επιστημονικά δεδομένα και η κατάσταση του ασθενούς οδήγησαν το γιατρό στην απόφαση του αν θα εισαχθεί σε ΜΕΘ».

Αναφερόμενος στον δείκτη εμβολιασμών ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, καθώς αρχικά είχα ανακοινώσει περισσότερα από 1000 κέντρα, «τα οποία έγιναν τώρα 100 και είναι νοσοκομεία». Μάλιστα, υποστήριξε ότι στη Μεγάλη Βρετανία μόνο το 2% των εμβολιασμών θα γίνεται εντός νοσοκομείων και όλα τα υπόλοιπα θα γίνονται σε κέντρα που έχουν δημιουργηθεί εκτός νοσοκομείων, για ευνόητους λόγους δε χρειάζεται να τους εξηγήσω, ενώ ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τα 4 κέντρα εμβολιασμών που θα δημιουργηθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα καταστήματα: Με click in shop, SMS και περιορισμούς - Όλες οι λεπτομέρειες