ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Είναι νωρίς για την εστίαση» - Απομακρύνεται και το σενάριο του Φεβρουαρίου

Γεωργιάδης: «Είναι νωρίς για την εστίαση» - Απομακρύνεται και το σενάριο του Φεβρουαρίου
ΙΝΤΙΜΕ

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για το άνοιγμα της εστίασης. «Είναι πρόωρη η συζήτηση, θα αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Οταν με το καλό ανοίξει η εστίαση, σίγουρα θα ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι, δεν θα αφορά τους εσωτερικούς. Είναι πρόωρη η συζήτηση. Χθες είχα δίωρη συζήτηση τους φορείς του κλάδου. Η άποψη των περισσοτέρων δεν είναι να ανοίξουν τον Φεβρουάριο, ούτως ή άλλως», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στα χιονοδρομικά κέντρα, τόνισε το πρωί είχε σύσκεψη με τους φορείς των κέντρων και τόνισε:

«Να μην υπάρχει κανιβαλισμός για το γεγονός, ότι είναι προτεραιότητα τα χιονοδρομικά κέντρα. Έχει μια ιδιομορφία ο χειμερινός τουρισμός. Είναι ο μοναδικός κλάδος που χάνει όλη την περίοδο, αν δεν ανοίξει. Πέρυσι είχαν την ατυχία στην αρχή της σεζόν να μην υπάρχει χιόνι και στη συνέχεια ήρθε η πρώτη καραντίνα. Κινδυνεύουν με μεγάλη οικονομική καταστροφή. Το τι θα γίνει, θα δούμε».

«Τι είμαι; Εκτός κυβέρνησης; Δουλειά μου είναι η οικονομία κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, να βγουν να πουν να "πεθάνουν" (τα χιονοδρομικά κέντρα). Μας απασχολεί να βοηθήσουμε την οικονομία. Δουλειά του υπουργείου Ανάπτυξης, αυτή είναι», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα παράπονα που εκφράζονται για το γεγονός, ότι ζευγάρια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν το ίδιο ταξί, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε: «Γνωρίζω ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει καταθέσει για το ζήτημα αίτημα αναθεώρησης στην Επιτροπή».

Τέλος, σχολιάζοντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τόνισε στον Τ. Χατζή και στον Δ. Βερύκιο ότι προς το παρόν φαίνεται ότι δεν έχει κάποια μεγάλη επίπτωση:

«Δευτέρα και Τρίτη είχαμε μόνο 8% αύξηση στους δρόμους. Αρα, με μια τόσο μικρή αύξηση της κινητικότητας, η πρώτη αισθηση είναι ότι δεν θα έχουμε σημαντική επίπτωση στην πανδημία. Κύλησαν καλά οι πρώτες δύο μέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Στη «φωλιά» των Rafale Έλληνες πιλότοι - Η εκπαίδευση στα γαλλικά υπερόπλα