ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο Newbomb.gr: Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ – Τι είπε για τον Μπάιντεν

Ταραντίλης στο Newbomb.gr: Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ – Τι είπε για τον Μπάιντεν
INTIME

«Προσβλέπουμε σε μία συνεργασία, σε μία έντονη παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr

Η ερώτηση του Newsbomb.gr αφορούσε στο κατά πόσο η αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο επηρεάζει με κάποιο τρόπο τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

Αναφερόμενος στον νέο αμερικανό πρόεδρο o Χρήστος Ταραντίλης επεσήμανε πως είναι ένας πρόεδρος που γνωρίζει άριστα τα θέματα της περιοχής μας.

Για τις διερευνητικές επαφές επεσήμανε πως θα γίνουν και το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. «Να γίνουν συζητήσεις έτσι ώστε να βρούμε κοινά σημεία σύγκλισης σε μία ενδεχόμενη τυχόν διαπραγμάτευση όπου θα μιλήσουμε για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μιλώντας γοα το νέο Αμερικανό πρόεδρο σημείωσε πως η Ελλάδας σαφέστατα επιθυμεί περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ προς όφελος των δύο χωρών και των δύο φίλων λαών, καθώς και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας.

«Πρόκειται -όπως ανέφερε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για έναν έμπειρο πολιτικό, που γνωρίζει όσο λίγοι την περιοχή μας αλλά και τις ευαισθησίες της. Είναι, επίσης, ένας ηγέτης ο οποίος πορεύεται με σύνεση αλλά και με αυτοπεποίθηση, κυρίως όμως πορεύεται με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες» προσέθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια