ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: «Ναυάγιο» η κριτική της αντιπολίτευσης που ζητά παροχές

Σταϊκούρας: «Ναυάγιο» η κριτική της αντιπολίτευσης που ζητά παροχές

«Ναυάγιο» χαρακτήρισε την κριτική της αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν υπάρχει μία εικόνα εξάρσης υγειονομικής κρίσης, αλλά τα στοιχεία είναι δεδομένα. Δεύτερη παρατήρηση: ακούς από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λένε ότι εκτοξεύονται τα χρέη τα ελλείμματα και ταυτόχρονα όλα τα κόμματα ζητούν πρόσθετες παροχές δηλαδή από τη μία λένε από τη μία αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος και ταυτόχρονα προτείνουν πολιτικές για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Προφανώς εδώ δεν είναι ναυάγιο η πολιτική της κυβέρνησης αλλά "ναυάγιο" η πολιτική της αντιπολίτευσης» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε, την πενταετία 2010-2015 υπήρχε τεράστια εκροή καταθέσεων, ενώ τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αύξηση των καταθέσεων κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Αυξήθηκαν γιατί προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας δεν μπορεί να ξοδέψει και δεύτερον διότι ένα κομμάτι της κοινωνίας της κοινωνίας αισθάνεται ανασφάλεια και θέλει να έχει ένα κομμάτι χρημάτων στην άκρη και αυτό προέρχεται από χαμηλότερα στρώματα» είπε ο υπουργός.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός εξήγησε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για την μονιμότητα των μέτρων. «Έχουμε εφαρμόσει πολλές μόνιμες πολιτικές αλλά για τα άλλα δεν ξέρω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Σχετικά, τέλος, με το πρόγραμμα «Γέφυρα», ανέφερε ότι «για πρώτη φορά η κυβέρνηση βοηθά ενήμερους δανειολήπτες. Με τα σημερινά στοιχεία υποβλήθηκαν 160.477 αιτήσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου, έχουν λάβει έγκριση μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, 74.420 αιτήσεις. Επιδοτήθηκαν 58.160 δάνεια και 39.338 δικαιούχοι. Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος ανέρχεται στα 23,2 εκατ. ευρώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι