ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη δεύτερη δόση εμβολιασμού - Άμεση εξόφληση εφημεριών ΕΚΕΠΥ

Κοντοζαμάνης: Δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη δεύτερη δόση εμβολιασμού - Άμεση εξόφληση εφημεριών ΕΚΕΠΥ
InTime

Στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση στους εμβολιασμούς απάντησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγειάς Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξηγώντας ότι η διαδικασία κινείται με γνώμονα την προτεραιότητα όσων έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Προχωράμε βάσει σχεδίου. Βασική προϋπόθεση είναι ότι όποιος λαμβάνει την πρώτη δόση έχει ήδη εξασφαλισμένη και τη δεύτερη από τις δόσεις που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη δεύτερη δόση για κανέναν πολίτη» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας στο γιατί δεν υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση των εμβολιασμών.

«Όποιος εμβολιάζεται με την πρώτη δόση να γνωρίζει ότι αυτομάτως δεσμεύεται για αυτόν και η δεύτερη δόση η οποία ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να ανησυχεί ότι θα είναι σε φορτία που αναμένονται» συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα των ανεξόφλητων εφημεριών των εργαζομένων του ΕΚΕΠΥ, υποστήριξε ότι έχει καταβληθεί ένα μέρος της οφειλής, το 20%, «και το υπόλοιπο 80% είμαστε σε διαδικασία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να δώσουμε οριστική λύση στο ζήτημα». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, αυτή θα έρθει άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις