ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Διευθυντής ΠΟΥ σε Τσίπρα: Να μοιραστούν οι πατέντες και να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων

Γενικός Διευθυντής ΠΟΥ σε Τσίπρα: Να μοιραστούν οι πατέντες και να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων

Στο ζήτημα της ισότητας όσον αφορά την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων κορονοϊού αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάρτησή του με αφορμή αντίστοιχη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr. Tedros Adhanom, αφού ευχαριστεί τον πρώην πρωθυπουργό για το τηλεφώνημα, στη συνέχεια τονίζει ότι:

«θα πρέπει να μοιραστούμε το know how, να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων και να διασφαλιστεί ότι οι δόσεις του εμβολίου του κορονοϊού θα πρέπει να δοθούν πρώτα σε υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες σε όλες τις χώρες».

Το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ έγινε την Κυριακή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει ότι μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών» ανέφερε ο Αλέξης Τσόπρας και κατέληξε:

«Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις