ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσέλη: Με το νέο Μνημόνιο η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα

Κατσέλη: Με το νέο Μνημόνιο η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα

Αιχμηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου άσκησε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι «με το νέο Μνημόνιο η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα.

«Παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας», δήλωσε η κ. Κατσέλη.

«Ρωτώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας; Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας», σημείωσε η πρώην υπουργός μιλώντας στον Real FΜ.

Η κ. Κατσέλη ισχυρίστηκε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, αφού κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.

«Για το 2012 - 2015», τόνισε, «χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα έχει μέτρα τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ υπό τον όρο να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους η κ. Κατσέλη ξεκαθάρισε: «Η στάση μου, ξεκαθάρισε, δεν ήταν ευκαιριακή, δεν μπορώ να καταψηφίζω το μνημόνιο, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει, και να ψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους».

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σαφής για το ενδεχόμενο μίας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία θα συμμετέχει και η ίδια, λέγοντας πως «κάθε στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει κύρος, χωρίς καμπούρες και αρχηγιλίκι», ενώ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.