ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος για την επίθεση με γκαζάκια: Εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, δεν θα νικήσουν

Μπογδάνος για την επίθεση με γκαζάκια: Εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, δεν θα νικήσουν
InTime

Δείτε εικόνες από το σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όπου έγινε διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια το βράδυ της Τρίτης - Τι δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Από την έκρηξη, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή, καθώς και στην είσοδο της οικίας, καθώς το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά. Το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 19.30 το απόγευμα. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του, όταν άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο. Βγήκαν έξω και είδαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Ο κ. Μπογδάνος έτρεξε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο και μεταφέρει τις πρώτες φωτογραφίες. Δείτε τη gallery που ακολουθεί:

«Οι τραμπούκοι δεν θα μας φοβίσουν»

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε δήλωση που έκανε ανέφερε πως πίσω από τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις κρύβονται τραμπούκοι που είναι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε πως δεν πρόκειται να νικήσουν ούτε αυτοί, ούτε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

«Οι τραμπούκοι, εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, για άλλη μια φορά κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Εναντίον αντιπάλων τους, αλλά και των οικογενειών μας», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι πολιτικοί τους σπόνσορες».

Νέα Δημοκρατία: Αναμένουμε ομόθυμη καταδίκη από το πολιτικό σύστημα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για την επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανέφερε πως αναμένει την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα», υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κλείνει με τη φράση: «Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.261 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 244 οι διασωληνωμένοι