ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο Newsbomb.gr: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα

Ταραντίλης στο Newsbomb.gr: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα
INTIME

«Την Παρασκευή θα καταθέσουν οι ειδικοί τις εισηγήσεις και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν υπάρχει πιθανότατα να εφαρμοστεί ένα lockdown τύπου Μαρτίου και αν θα υπάρξουν αποφάσεις σχολεία.

Όπως είπε, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα και συνήθως προς το χειρότερα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθήκον της κυβέρνησης είναι να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις αλλαγές που παρουσιάζει η πανδημία. Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Ταραντίλης ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνει τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφασίζει προληπτικά τα απαραίτητα μέτρα.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η ανάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων λειτουργιών της εκπαίδευσης και της οικονομία», τόνισε.
Παράλληλα σημείωσε πως όσο η επιδημιολογική κατάσταση μας υποχρεώνει σε επιβολή περιοριστικών μέτρων, τόσο η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται, καθώς και των ανέργων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν - Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας