ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παπουτσή – Μιχελάκη για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Κόντρα Παπουτσή – Μιχελάκη για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή με θέμα τις κρίσεις στην αστυνομία και το λιμενικό σώμα, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Το πρωί ο Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε, ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ πριν από λίγη ώρα ήρθε η απάντηση του Χρήστου Παπουτσή.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, εμμέσως πλην σαφώς, δείχνει την ενόχληση του για την ανακοίνωση Μιχελάκη και ταυτόχρονα προσπαθεί να "αδειάσει" τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων .
Η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων»