ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εκμεταλλεύεστε την κρίση για να επιβάλετε καθεστώς φόβου και επιτήρησης

Τσίπρας: Εκμεταλλεύεστε την κρίση για να επιβάλετε καθεστώς φόβου και επιτήρησης

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα ανέφερε στην ομιλία του με την οποία υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για την παιδεία, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκμεταλλεύεστε την κρίση για να επιβάλετε καθεστώς φόβου και επιτήρησης» είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας παράλληλα ότι «όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσάς και τους φίλους σας τις παρακάμπτετε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια χειρισμού της κοινής γνώμης και επιβολή καθεστώτος φόβου. «Έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης. ‘Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διχαστική ρητορική και τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό:

«Μου κάνει τρομακτική εντύπωση το πως επιχειρούν οι λογογράφοι του κύριου Μητσοτάκη σε μια άκρως διχαστική τοποθέτηση σήμερα στη Βουλή, που απευθύνεται σε μια κοινωνία προφανώς κουρασμένη, αποχαυνωμένη, ζαλισμένη μετά από τρεις μήνες lockdown να μπαίνουμε σε δεύτερο lockdown μέσα στο lockdown συνολικά είμαστε έξι μήνες σχεδόν στο lockdown το τελευταίο καιρό. Δεν είπατε μία κουβέντα για αυτά σήμερα, σε μία διχαστική τοποθέτηση, να βάζει ένα «κερασάκι» στην τούρτα και μάλιστα με αναφορά στους ιδεολογικούς του αντιπάλους και στους αγώνες τους για ελευθερία, δημοκρατία και καλύτερη παιδεία.

Αναφέρθηκε στα παιδιά της νεολαίας Λαμπράκη εκείνης της εποχής που τότε το πολιτικό κατεστημένο και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα τους ονόμαζε αλήτες με τα πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς αλήτες ονομάζετε τους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για ένα καλύτερο αύριο στη ζωή τους. Αλήτες που κάνουν διαδηλώσει, που δεν σκέφτονται τη δημόσια υγεία, που έχουν το θράσος να ομιλούν, έχουν το θράσος να σκέφτονται, να ονειρεύονται, να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Το θράσος το έχετε εσείς. Κάνετε αναφορά στη νεολαία Λαμπράκη και στους αγώνες της αριστεράς για ελευθερία δημοκρατία και παιδιά σ’ αυτό τον τόπο τους μεγάλους αγώνες και παρακαταθήκες» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσιπρας.

Σχολιάζοντας το θέμα της Ικαριας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Βγήκατε χθες σε μια τηλεοπτική συνέντευξη και δεν είπατε ούτε μία συγνώμη. Μας είπατε βέβαια πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι σας στο Αιγαίο. Πράγματι κύριε πρωθυπουργέ και εγώ το γνωρίζω ξέρετε τι είναι 45 λεπτά στο ελικόπτερο και με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο, είστε αναγκασμένος να φοράτε και τα ακουστικά στα αυτιά σας και να πηγαίνετε να συναντάται ηλικιωμένους ανθρώπους και να τους μιλάτε. Είναι πάρα πολύ κουραστικό».

«Ενδεχομένως να ακυρώσετε το Σάββατο που είχατε να παίξετε τένις, κάποια εκδρομή στην Πάρνηθα για mountain bike. Ενδεχομένως είναι πάρα πολύ κουραστικό αλλά μια συγνώμη δε μας είπατε. Θα κάτσετε να ακούσετε γιατί ακούει ο ελληνικός λαός και σας βλέπει και ούτε ντροπή δεν έχετε, ούτε τσίπα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Βάλατε τον Ζούλα να δώσει εντολή για οδηγίες στην ΕΡΤ σχετικά με την Ικαρία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε ασχολίαστο και το ζήτημα που ανέκυψε με την ΕΡΤ μετά την κυκλοφορία φωτογραφίας με οδηγίες για χειρισμό συγκεκριμένων θεμάτων.

«Έχετε την αίσθηση μιας η υπεροπλίας ολοκληρωτικής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ξέρετε ότι θα δώσετε εντολές να σβηστούν όλα αυτά. Έγινε και το εξής φοβερό προχθές κύριε Μητσοτάκη, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος σας, διότι τον εκπρόσωπο σας βάλατε να διοικεί την ΕΡΤ, αν εγώ φανταστείτε είχα βάλει τον εκπρόσωπο τύπου τον δικό μου τον πιο κολλητό μου άνθρωπο να διοικεί την δημόσια τηλεόραση, τι θα λέγατε για σταλινισμό για απολυταρχικής συμπεριφορά. Εσείς βάλατε τον κύριο Ζούλα και έδωσε εντολή για ανάρτηση ενός κειμένου που δίνει οδηγίες σε παραγωγούς να μην παίζουν συγεκριμένες εικόνες».

«Λαθροχειρία» και «αλλοίωση» χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την δίκη του τοποθέτηση για τα συλλαλητήρια εν μέσω κορονοϊού και την περίφημη πλέον έκφραση «δέχομαι το ρίσκο».

«Φτάσατε σε σημείο να κοροϊδεύετε εμένα για κορονοσυγκεντρώσεις και τους νέους ανθρώπους και έρχεστε και καταγγέλλετε εμένα ως όργανο του συλλαλητηρίου και ότι δέχομαι λέτε το ρίσκο να κολλήσουν οι άλλοι. Με προφανή λαθροχειρία εδώ και αλλοίωση ακόμη και των λέξεων. Είναι fake news και διαστρεβλώσεις, ότι έκανε και ο Τραμπ δηλαδή, και στην πραγματικότητα έρχεστε να μας πείτε ότι επειδή βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας, εσείς έχετε το δικαίωμα να κάνετε κορονογλέντια, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις».

Αιχμές άφησε και για το θέμα του πρωην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη: «Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι γίνονται βιασμοί μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δεν ξέρω μήπως το μπερδέψατε με το εθνικό θέατρο γιατί εγώ δεν έχω ακούσει να γίνονται βιασμοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο