ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μας έχετε συνηθίσει σε ανιστόρητες τοποθετήσεις

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μας έχετε συνηθίσει σε ανιστόρητες τοποθετήσεις
INTIME

Ανιστόρητη αναφορά χαρακτήρισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «παιδιά με πρησμένα πόδια» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Διέκρινα εκνευρισμό στο λόγο σας, ασυνήθιστο θα έλεγα σε σχέση με τις τελευταίες σας εμφανίσεις. Το ομολογήσατε κι εσείς ο ίδιος εξάλλου. Ενοχληθήκατε από την αναφορά μου στην νεολαία Λαμπράκη. Επιμένετε να πυροβολείτε συστηματικά την έννοια της αριστείας. Μου έκανε εντύπωση που αναφερθήκατε στους αλήτες με τα πρησμένα πόδια, αναφερόμενος στην νεολαία Λαμπράκη. Αυτό το είχε γράψει ο Ελύτης για τους νέους της κατοχής και όχι της νεολαίας Λαμπράκη αλλά αυτά δεν πειράζει...μας έχετε συνηθίσει σε τέτοιες ανιστόρητες αναφορές από το βήμα της Βουλής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις. Η πρώτη είναι ότι κατά γενική ομολογία η δημόσια τηλεόραση τους τελευταίους 18 μήνες έχει βελτιώσει την εικόνα της. Είναι κάτι που αποτυπώνεται και σε μετρήσεις που έχουν γίνει, αλλά και στους δείκτες της ακροαματικότητας οι οποίοι είναι αντικειμενικοί. Γίνεται συστηματική προσπάθεια η δημόσια τηλεόραση να προσφέρει ποιοτικό περιεχόμενο και έχει κερδίσει πολλούς καινούργιους τηλεθεατές και θέλω να πιστεύω ότι και στο ζήτημα της ενημέρωσης αντιμετωπίζει με ευθύνη και με διαφορετικό τρόπο από ότι συνέβαινε στο παρελθόν».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν ανέλυσε μόνο την πορεία της ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα, αλλά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που επικρατούσε επι των ημερών του. «Αλλά βρίσκω ενδιαφέρον την κριτική για την δημόσια τηλεόραση και την κατηγορία ότι είναι κομματικό φερέφωνο, την εκτοξεύετε εσείς. Ο τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ είναι σήμερα γενικός συντονιστής σε όλα τα μέσα του ΣυΡιζΑ στην Αυγή και στο Κόκκινο, ο τότε εντεταλμένος σύμβουλος στην ΕΡΤ το ίδιο. Ποιον κοροϊδεύετε; Εσείς που είχατε την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψωχα;».

Ο κ. Μητσοτάκης «χαιρέτισε» την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αναγνώριση του προβλήματος στα πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Βλέπω μία αλλαγή στάσης. Πρώτη φορά που έρχεστε και ομολογείτε ανοιχτά ότι «ναι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ορισμένα πανεπιστήμια» και το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αναρωτιέμαι αν αυτή την άποψη σας την συμμερίζονται και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος σας. Εγώ τουλάχιστον θα την χαιρετήσω. Δεν θα πω ότι είναι μία άστοχη μεταμφίεση, μιας και είμαστε στις ημέρες του καρναβαλιού για να κάνετε μία προσπάθεια να φαίνεται πιο σοσιαλδημοκράτης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό, θα κάνουμε ό,τι συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίσουν απαραίτητη ασφάλεια εντός του Πανεπιστημίου»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο