ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Βουλή: Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ
InTime

Απάντηση σε υψηλό τόνο έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ισχυρισμούς για επιβολή λογοκρισίας μέσω του άρθρου 8 του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος.

«H κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να υπάρχει καμία αμφιβολία επί δημοκρατικών δικαιωμάτων θα κάνουμε την νομοτεχνική βελτίωση παρότι πρόβλημα επί της ουσίας δεν υπάρχει για τους καλλιτέχνες», είπε ο κ. Λιβάνιος, επικρίνοντας την αντιπολίτευση και λέγοντας ότι μετά το αφήγημα της αστυνομοκρατίας τώρα ασχολείται με το αφήγημα της λογοκρισίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην αρχική του μορφή το άρθρο 8 επέβαλε «στους παρόχους οπτικοακουστικού περιεχομένου την υποχρέωση να αποκλείουν περιεχόμενο που αφορά σε μη αποδεκτές συμπεριφορές, όπως ρατσισμός, μισαλλοδοξία, προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες», το οποίο σύμφωνα με οργανώσεις καλλιτεχνών θα οδηγούσε σε ελευθερία της έκφρασης.

«Η κυβέρνηση επιλέγει εν μέσω πανδημίας να φέρει ένα νομοσχέδιο εξυπηρετήσεων για τους λίγους ισχυρούς, που έχουν φτιάξει ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης», ανέφερε κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η βουλευτής Έβρου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάργηση του πλαφόν των 400 εργαζομένων σε κάθε κανάλι, που είχε προβλεφθεί από τον «Νόμο Παππά» και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία, απορρίφθηκαν νωρίτερα από την κυβερνητική πλειοψηφία οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλλει για διαφορετικούς λόγους το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που συζητείται από το πρωί στη Βουλή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τρεις οι νεκροί από τον χιονιά - Δύο στην Εύβοια, ένας στην Κρήτη