ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΘ και κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα από Πέμπτη – Στο «τραπέζι» και το ολικό lockdown σε όλη τη χώρα

ΜΕΘ και κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα από Πέμπτη – Στο «τραπέζι» και το ολικό lockdown σε όλη τη χώρα
ΙΝΤΙΜΕ

Το ισχυρό τρίτο κύμα που χτυπάει την Αττική, έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι λοιμωξιολόγοι να βάζουν στο τραπέζι νέα αυστηρά μέτρα προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ.

Παράλληλα η μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στη χώρα φέρνει ξανά στο προσκήνιο την πρόταση για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου, που αν και πολύ οδυνηρό, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία, ήταν, ωστόσο, αποτελεσματικό.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να καταλήξουν στις προτάσεις τους και στη συνέχεια να τις υποβάλουν στον πρωθυπουργό.

Εκτός από το ολικό lockdown, στο τραπέζι βρίσκεται, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του. Δηλαδή, να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια. Εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο, οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6» για βόλτα με το κατοικίδιο μόνο κοντά στο σπίτι τους και το ίδιο θα συμβεί με την άσκηση.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Πάντως, προς το παρόν προκρίνεται το σενάριο των πιο σκληρών μέτρων τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές. Σημειώνεται, πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες και θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.