ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλη μετά τις δηλώσεις Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη»

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλη μετά τις δηλώσεις Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη»
INTIME

Μετωπική σύγκρουση για τις δηλώσεις Δρίτσα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου των υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις.

Για ανιστόρητη και προκλητική τοποθέτηση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα.

«Χθες ένα μέλος του κοινοβουλίου ο κ. Δρίτσας με μια ανιστόρητη και προκλητική χωρίς προηγούμενο δήλωση είπε ξεκάθαρα ότι η εγκληματική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές της ενέργειες αφορούν τον χώρο της Δεξιάς. Δεν έχουν προηγούμενο αυτές οι δηλώσεις και όφειλε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή τη προκλητική δήλωση. Όφειλε και ο κ. Δρίτσας να έρθει εδώ και να απολογηθεί καθώς η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη παρά την διευκρινιστική που έδωσε μετά. Ο κ. Τσιπρας όφειλε να απαντήσει με δήλωση ή με τοποθέτηση εδώ στο κοινοβούλιο καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή του αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Ν, στην ΝΔ , στην Δημοκρατία , στην Βουλή και στον ελληνικό λαό».

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο κ. Δρίτσας δεν εννοούσε αυτό που είπε:

«Όταν κατεβαίνεις από το σπίτι στο κελάρι νομίζεις ότι δεν υπάρχει πιο κάτω. Όμως πάντα θα υπάρχει ένας Βρούτσης που θα σου χτυπάει από κάτω και θα σου δείχνει ότι υπάρχει και άλλο περιθώριο. Αν ήταν έντιμος ο κ. Βρούτσης θα έλεγε ότι ο κ. Δρίτσας έκανε μια δήλωση και μια δεύτερη που εξηγούσε τι εννοούσε. Δεν αγνοούμε τις διευκρινίσεις. Όλες οι εκδοχές της αριστεράς, η κουμουνιστική, σοσιαλδημοκρατική έχουν σαφή τοποθέτηση για την τρομοκρατία για όλη την μεταπολιτευτική περίοδο που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί. Η αριστερά όλων των εκδοχών έχει αποδείξει πως αυτό που χρειάζεται είναι μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε:

«Όπως έχουν πει ο κ. Τσίπρας, η κυρία Μπακογιάννη και ο κόσμος του πολιτισμού είναι άλλο αυτό και άλλο το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να λέμε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Για κίνδυνο ηρωοποίησης του Κουφοντίνα μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης από το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας: «Υπάρχει κίνδυνος ηρωοποίησης του Κουφοντίνα από τις ολιγωρίες της κυβέρνησης και από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να εφαρμοστεί το δίκαιο. Πιστεύουμε στα δικαιώματα. Η εργαλειοποίηση από την μια ή η ανοχή από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε όξυνση».

Από το ΚΚΕ η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος περιστολής δικαιωμάτων από τις απαγορεύσεις στα social media, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χύτας ζήτησε «η ποινή των ισοβίων να είναι ισόβια» ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα από το Μερα25 υποστήριξε ότι «κανείς δεν μιλά για αθώωση και ηρωοποίηση του Κουφοντίνα. Δεν συμπαραστεκόμαστε στα εγκλήματα αλλά στα δικαιώματα»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κόφτης» στον κωδικό 6, στο τραπέζι και το «4» - «Μάχη» για το κλείσιμο όλης της χώρας