ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας για 17 Νοέμβρη: Αναλαμβάνω την ευθύνη, ελλιπής η διατύπωσή μου, άφηνε περιθώρια παρερμηνειών

Δρίτσας για 17 Νοέμβρη: Αναλαμβάνω την ευθύνη, ελλιπής η διατύπωσή μου, άφηνε περιθώρια παρερμηνειών

«Εννοούσα ότι η τρομοκρατία δεν πέρασε στην Ελλάδα, ενώ άλλες πολιτικές πέρασαν» διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Θέλοντας να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η παραπάνω δήλωση, ο κ. Δρίτσας είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9: «Στο βαθμό που πραγματικά η διατύπωσή μου δεν ήταν πλήρης, σε ό,τι ευθύνομαι και προφανώς ευθύνομαι για τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησε, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», εκφράζοντας την λύπη του ιδιαίτερα απέναντι στα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν το αυθεντικό νόημα των λεγομένων μου. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι η τρομοκρατία δεν πέρασε την Ελλάδα. Η συζήτηση γινόταν για το αν η κυβέρνηση αξιοποιεί και την τρομοκρατία και πολλά άλλα προβλήματα με μια ανεύθυνη σκοπιμότητα στρέφοντάς της ενάντια στους αντιπάλους της. Ήθελα να επισημάνω τις κακόβουλες και επικίνδυνες αξιοποιήσεις από την κυβέρνηση».

Εξέφρασε επίσης την «ευθεία αντίθεσή» του με την τρομοκρατία τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να γίνει αυτόκλητος τιμωρός, εκτελεστής ή οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται να επικαλεστώ ότι όταν συνέβαιναν οι δολοφονίες είχα απέχθεια και αντίθεση».

Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είχε πει: «Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν τρομοκρατήθηκε, δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η Πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση ή οτιδήποτε, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου την ιστορική διαδρομή».

Εξέφρασε «βαθιά λύπη» και τόνισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη καθώς «ο ελλειπτικός λόγος μου άφησε περιθώρια πολλαπλών παρερμηνείες».

«Δεν θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν» πρόσθεσε, ακόμη, και εξήγησε πως κατανοεί «την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο».

Ερωτώμενος εξάλλου για την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημείωσε:

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει τον δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κόφτης» στον κωδικό 6, στο τραπέζι και το «4» - «Μάχη» για το κλείσιμο όλης της χώρας