ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετεκλογικές συνεργασίες «βλέπει» ο Τραγάκης

Μετεκλογικές συνεργασίες «βλέπει» ο Τραγάκης

«Εάν κάποιο κόμμα είναι κοντά στις δικές μας προγραμματικές δηλώσεις και στους δικούς μας ιδεολογικούς σκοπούς και στόχους, αυτά συζητούνται», απήντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, μη αποκλείοντας μετεκλογικές συνεργασίες, αν και όπως εκτίμησε η ΝΔ θα εκλεγεί αυτοδύναμα.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί πάρα πολύ και η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε εκλογή των σκληρών στελεχών του, αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια συνεργασία φαντάζει αυτή τη στιγμή αδύνατη», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ.

Απαντώντας ωστόσο στην επισήμανση του δημοσιογράφου πως είπε «αυτή τη στιγμή», απήντησε «κρατήστε το γιατί έχει σχέση με το ποιοι θα εκλεγούν».

«Ο Πρόεδρος το ξέκοψε μαχαίρι και καλώς το ξέκοψε διότι ο κ. Λοβέρδος είπε, και αυτό δημιούργησε βέβαια πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και εσωπασοκικές τριβές, ότι «να στηρίξουμε το πρώτο κόμμα». Είναι μια θέση την οποία μπορούμε να καταλάβουμε, ότι αφού το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα, δεν ξέρω αν θα είναι 2ο – 3ο, θέλει να στηρίξει το 1ο κόμμα, θα ζυγιστούν τότε τα πράγματα, αλλά τονίζω εκ προοιμίου ότι συνεργασία με αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει», πρόσθεσε, ενώ κληθείς να απαντήσει αν μπορεί να δει συνεργασία με κάποιο άλλο ΠΑΣΟΚ, που θα έχει ένα άλλο πρόγραμμα και έναν άλλο Πρόεδρο, δεν εμφανίστηκε απόλυτος, λέγοντας:

«Δεν ξέρω. Εάν κάποιο κόμμα είναι κοντά στις δικές μας προγραμματικές δηλώσεις και στους δικούς μας ιδεολογικούς σκοπούς και στόχους, αυτά συζητούνται, αλλά σας λέω ότι είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε την αυτοδυναμία και μπορούμε να το πετύχουμε».