ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζεύει υπογραφές ο Βενιζέλος

Μαζεύει υπογραφές ο Βενιζέλος

Υπογραφές βουλευτών και μελών του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μαζεύουν οι προσκείμενοι στον Ε. Βενιζέλο, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, από το μεσημέρι της Τρίτης υποστηρικτές του Ε. Βενιζέλου διακινούν ένα κείμενο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο υπουργός Οικονομικών πληροί τις προϋποθέσεις για να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα εποχή.

«Οι αποφάσεις της 22ας και 26ης Φεβρουαρίου, είναι μία ευκαιρία ίσως η τελευταία για την ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάκτηση της θέσης που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη, την αποκατάσταση των αδικιών και απωλειών που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή. Η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, ανανεωμένο, αξιόπιστο, συλλογικό, δημοκρατικό, και εθνικά υπεύθυνο. Λαϊκό και προοδευτικό αλλά όχι λαϊκίστικο και δημαγωγικό. Ένα ΠΑΣΟΚ που αξιολογεί αυστηρά και δίκαια τον εαυτό του και την διαδρομή του. Όσοι υπογράφουμε το κείμενο, λέμε ότι η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην νέα εποχή», αναφέρει το κείμενο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναμένεται ότι θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του εντός της εβδομάδος, ενώ θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει υπογραφές πολύ περισσότερες από 100, που απαιτούνται για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κάνει επίδειξη ισχύος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών και από τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την παραίτησή του για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.