ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε γραπτές εξηγήσεις θα κληθεί ο Κούβελος

Σε γραπτές εξηγήσεις θα κληθεί ο Κούβελος

Γραπτές εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, για το έμβασμα του 1 εκατ. σε τράπεζα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Αργύρη, οι γραπτές εξηγήσεις κρίνονται απαραίτητες, αφού το συγκεκριμένο ποσό δεν εμφανίζεται στις καταθέσεις του «πόθεν έσχες» του.

Η Επιτροπή έφθασε στον κ. Κούβελο ερευνώντας κινήσεις λογαριασμών στις 3 Μαρτίου του 2011, από την λίστα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών με εμβάσματα πολιτικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.

'Όπως ανέφερε ο κ. Αργύρης, μόνο ένα έμβασμα βρέθηκε με το ύψος του ποσού και την ίδια περίπου ημερομηνία με αυτή που είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης και αυτό ήταν από τον κ. Κούβελο.

Η Επιτροπή Ελέγχου ζήτησε από ορκωτούς λογιστές να συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται και αν είναι νόμιμα, τα εμβάσματα πάνω από 100.000 που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο κ. Αργύρης, τα εμβάσματα που έφυγαν προς το εξωτερικό αφορούν κυρίως πρώην βουλευτές και μονοψήφιο αριθμό εν ενεργεία βουλευτών ή συγγενικά πρόσωπα.

Για όλες τις περιπτώσεις βουλευτών που έχουν εμβάσματα πάνω από 100.000, ο κ. Αργύρης θα στείλει ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, για να λύσουν, όπως είπε, τα κόμματα το ηθικό θέμα που ανακύπτει.