ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκρηκτική Άννα Βαγενά στην παρθενική της ομιλία

Η εκρηκτική Άννα Βαγενά στην παρθενική της ομιλία

Την παρθενική της ομιλία ως βουλευτής εκφώνησε η ηθοποιός και ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Βαγενά.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας κάλεσε την κ. Βαγενά να εκφωνήσει την «παρθενική της ομιλία» από το βήμα, κι όχι από τα έδρανα.

«Παίζετε ένα έργο που δεν αφορά την κοινωνία. Σαν να είναι μια άλλη ζωή. Ξέρετε τι ζει ο κόσμος;» ανέφερε η κ. Βαγενά, απευθυνόμενη προς τους βουλευτές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα λέγονται για τα εκατομμύρια βουλευτών. «Ακούει ο κόσμος εκατομμύρια να φεύγουν και να έρχονται. Από πού έφυγαν αυτά τα εκατομμύρια;», διερωτήθηκε, ζητώντας ονόματα.

Η κ. Βαγενά αντιτάχθηκε στην μείωση των μισθών, ενώ επέκρινε τα όσα διακηρύσσονται για την ανάπτυξη. «Ποια ανάπτυξη; Σε ποια ρημαγμένη Ελλάδα και σε ποια ρημαγμένη Αθήνα; Περπατήστε από τη μέση της Πανεπιστημίου προς τα κάτω με τα πόδια. Ελάτε να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε», ανέφερε, ρωτώντας ποιος κατάντησε την πόλη έτσι.

Μάλιστα, η ηθοποιός κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση Καραμανλή ότι γκετοποίησε την Αθήνα όσο και την κυβέρνηση Παπανδρέου, που την κατέστησε χειρότερο γκέτο.

«Η κατάσταση θα οδηγήσει σε παρθενική έκρηξη. Εγώ μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που ανεβαίνω στο βήμα, ως βουλευτής. Όσοι έχετε λίγη ευαισθησία, προσέξτε. Κάποιοι θα κρυφτούν στις επαύλεις τους και θα νομίζουν ότι είναι ασφαλείς. Δεν θα είναι», προειδοποίησε.

Να σημειωθεί ότι η κ. Βαγενά κατέχει το ρεκόρ «διαγραφής», αφού λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της, καταψήφισε το νέο μνημόνιο και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούσα σήμερα ανεξάρτητη βουλευτής.