ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: 50 κλίνες στο κέντρο «Φιλοκτήτης» - Δωρεάν αποθεραπεία για τους ασθενείς

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: 50 κλίνες στο κέντρο «Φιλοκτήτης» - Δωρεάν αποθεραπεία για τους ασθενείς
ΙΝΤΙΜΕ

Πότε θα λειτουργήσει και πόσους θα μπορεί να εξυπηρετήσει το Κέντρο Αποκατάστασης για περιστατικά κορονοϊού που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Πώς και με τι προσωπικό θα περιθάλψει ασθενείς με κορονοϊό το Λητώ; Η απάντηση του υπουργού στην ερώτηση του Newsbomb.gr.

Στη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών και του Κέντρου Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης», που μπαίνει στη μάχη κατά του κορονοϊού αρχικά με 50 κλίνες, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Τετάρτη 10/03.

Η ερώτηση του Newsbomb.gr:

Κύριε Υπουργέ, στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ και τις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα που ανακοινώσατε, περιλαμβάνεται ένα Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού. Πότε θα λειτουργήσει και πόσα περιστατικά μπορεί να εξυπηρετήσει; Θα είναι δωρεάν για τους ασθενείς και πώς θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές; Επίσης, το μαιευτήριο Λητώ που θα νοσηλεύει περιστατικά covid δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, άρα και τις απαραίτητες ειδικότητες για την περίθαλψη των ασθενών. Με τι προσωπικό θα περιθάλψει ασθενείς με κορονοϊό; Επαρκούν οι κλίνες που δίνουν οι ιδιωτικές κλινικές;

Η απάντηση του κ. Κικίλια:

«Όπως έγινε και τον Νοέμβρη στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιούμε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης. Φυσικά και όλα είναι δωρεάν για τον πολίτη κι αν χρειαστεί, να προσθέσουμε κι άλλα κομμάτια του συστήματος, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στη μάχη κατά του Covid, αυτό θα γίνει με πρόγραμμα, λελογισμένα και οργανωμένα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλινικές των δύο ομίλων, οι ιδιοκτησίες έχουν εγγυηθεί για το προσωπικό τους, που σημαίνει ότι και στις δύο κλινικές μεταφέρεται προσωπικό των συναφών ειδικοτήτων κι από άλλα θεραπευτήριά τους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ακόμη, το ΕΚΑΒ και οι δύο υγειονομικές περιφέρειες με το ανάλογο προσωπικό είναι σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές για τη σωστή λειτουργία τους, με βάση το Covid. Άρα, πάντα, βάσει σχεδίου, πάντα οργανωμένα και προβλέποντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό το οποίο έρχεται, παρότι μιλάμε -και δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει αυτό- για μία πανδημία, τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας, που κάθε μέρα γεννά καινούριες προκλήσεις».

Το βίντεο από την επίσημη ενημέρωση της Τετάρτης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης: