ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους πλήττονται από την πανδημία

Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους πλήττονται από την πανδημία

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως δήλωσε: «Οσο θα επανερχόμαστε σταδιακά σε άνοιγμα της οικονομίας, στόχος είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους περισσότερο πλήττονται και σταδιακά πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας στην ανάκαμψη της οικονομίας και στα νέα ανοίγματα που θα γίνουν, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τη βοήθεια των εμβολιασμών που επιταχύνονται και προχωρούν, να μπορέσουμε να μπούμε σε άλλη φάση από τον Απρίλιο, Μάιο και μετά».

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επεσήμανε: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η Κυβέρνηση με σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προχώρησε στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και άπλωσε δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους. Διέθεσε 24 δισ. ευρώ μέσα στο 2020 και συνεχίζει με επιπλέον 11,6 δισ. ευρώ το 2021. Μετριάζει έτσι τις επιπτώσεις της πανδημίας, στηρίζει την απασχόληση, δίνει ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για την ημέρα μετά το τέλος της πανδημίας».

Και συνέχισε: «Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας», όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, δεν είχαμε “λουκέτα”. Στη συγκράτηση της ανεργίας, η χώρα είχε την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2%, κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της Αντιπολίτευσης. Στόχος μας, τώρα, είναι ο κόσμος της παραγωγής να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος της δοκιμασίας. Κάνοντας, έτσι, πιο σίγουρα τα πρώτα του βήματα στην επόμενη μέρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος - Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο