ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Αστυνομική βία, οικονομία και πανδημία στο «μενού» της συζήτησης στην Βουλή

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Αστυνομική βία, οικονομία και πανδημία στο «μενού» της συζήτησης στην Βουλή

Η απόφαση του πρωθυπουργού να απαντήσει άμεσα την επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μας προϊδεάζει για μια σφοδρή σύγκρουση

Να αποδομήσει πλήρως τις επιθέσεις που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, συνδέοντας την αύξηση κρουσμάτων αστυνομικής βίας με την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία και την οικονομία θα επιχειρήσει σήμερα, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, σκοπεύοντας να ρίξει όλη την ευθύνη για το κλίμα διχασμού που επικρατεί στην κοινωνία, στη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να απαντήσει άμεσα την επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μας προϊδεάζει για μια σφοδρή σύγκρουση. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο έχοντας στη «φαρέτρα» του όλα εκείνα τα «βέλη» που πιστεύει ότι θα τον καταστήσουν κυρίαρχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, τα πυρά του θα στοχεύουν κατευθείαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναμένεται να τον χαρακτηρίσει «εμπρηστή» της έντασης που βιώνουμε, υποστηρίζοντας ότι επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό, προκειμένου να ξεφύγει από τις βαρύτατες ευθύνες που πιστεύουν στη Κουμουνδούρου ότι έχει για την εξέλιξη της πανδημίας, παρά τα συνεχή lockdown. Επίσης, θα τα συνδέσει και με την κατάσταση της οικονομίας και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις χθεσινές ανακοινώσει του πρωθυπουργού, για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών.

Ο ΑλέξηςΤσίπρας γνωρίζει ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εμφανίσει το περιστατικό της Νέας Σμύρνης ως «μεμονωμένο». Γι αυτό και εκείνος σκοπεύει να αναφερθεί σε μια σειρά από καταγγελίες πολιτών σε βάρος των αστυνομικών οργάνων, οι οποίες ουδέποτε και μελετήθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από το ξύλο τους κατοίκους των νησιών που διαμαρτυρήθηκαν για το προσφυγικό και την εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, μέχρι και τα όσα είδαμε στη συνοικία των νοτίων προαστίων.

Στην επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην επίθεση που ετοιμάζει προς την κυβέρνηση την δημοσιοποίηση των στοιχείων και των πολιτικών φρονημάτων του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η οποία και προέκυψε από το κυβερνητικό non paper που διανεμήθηκε από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει, επίσης, προετοιμαστεί για να αποκρούσει τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην όξυνση της κατάστασης και με την στήριξη όσων αντιδρούν με κινητοποιήσεις, υπονομεύει τα μέτρα. Σε αυτό το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει με τις πληροφορίες ότι τα επεισόδια στη πρόσφατη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη τα δημιούργησαν χούλιγκανς ποδοσφαιρικών ομάδων και πως ο πρωθυπουργός, παρότι το γνώριζε εξ αρχής, αποπειράθηκε να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα επαναφέρει για ακόμα μία φορά το χιλιοπαιγμένο έργο της σύνδεσης του κόμματος τους με την τρομοκρατία και γενικά θα κάνει ότι μπορεί, για να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.