ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης στο Newsbomb.gr: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης την τακτική της όξυνσης και του αυταρχισμού

Σπίρτζης στο Newsbomb.gr: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης την τακτική της όξυνσης και του αυταρχισμού
InTime

Ως έναν «μικρό κρίκο» στην «μεγάλη αλυσίδα τρομοκράτησης και εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας», χαρακτηρίζει τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, του νεαρού στη Νέα Σμύρνη, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι εκείνος που τροφοδοτεί την ένταση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι δικές του πολιτικές οδηγούν τον κόσμο στους δρόμους και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει, επίσης, πως ο πρωθυπουργός οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι ο υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία, στην υγεία, στην κοινωνία, στα εθνικά θέματα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τραγικές επιλογές της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στο Newsbomb.gr

Κύριε Σπίρτζη, την Κυριακή γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού ακραίας αστυνομικής βίας στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Γιατί χρεώνετε στην κυβέρνηση την ευθύνη για αυτό το περιστατικό;

Ο ξυλοδαρμός ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Σμύρνη, η απρόκλητη αστυνομική βία που είδαμε δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Ήταν ακόμη ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα ενεργειών τρομοκράτησης και εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους πολίτες και την ελληνική κοινωνία, είναι πολιτική επιλογή. Υλοποιείται με εντολές μηδενικής ανοχής και βίαιης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων τμημάτων της ΕΛΑΣ, όπως η ομάδα Δέλτα που φρόντισε να επανασυστήσει η Νέα Δημοκρατία.

Το ανεπαρκές επιτελικό κράτος οδήγησε σε ναυάγιο της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση, στο πολύμηνο lockdown, στις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, στις δυσβάσταχτες συνέπειες στην οικονομία, στα καταστήματα, στους εργαζόμενους.

Γι αυτό φοβούνται τις κοινωνικές αντιδράσεις, τρέμουν την νεολαία και αντιμετωπίζουν την αποτυχία τους με βία προκειμένου να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό. Οι πράξεις της κυβέρνησης αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, όταν για την υγειονομική κρίση προσέλαβε 3500 ειδικούς φρουρούς, με αδιαφανείς διαδικασίες, για να στελεχώσει την ομάδα ΔΡΑΣΗ, την ομάδα ΔΡΟΜΟΣ για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, προκήρυξε πρόσθετα άλλες 1000 θέσεις ειδικών φρουρών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία, εξήγγειλε την ίδρυση αστυνομίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις στην αστυνομία, όσα σώματα πραιτοριανών και να συγκροτήσουν.

Δυστυχώς γι αυτούς αυτές οι αντιλήψεις και κυρίως αυτές οι πρακτικές είναι καταδικαστέες από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα της ιδεολογικής τους τοποθέτησης και από την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών. Κανείς δεν επιθυμεί η ελληνική κοινωνία να επιστρέψει σε μαύρες εποχές αστυνομοκρατίας, βίας και διχασμού. Κανείς δεν πρόκειται να ανεχτεί ή να ακολουθήσει την δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛΑΣ που εδώ και 20 μήνες έχουν πραγματικά ξεσαλώσει.

Την Τρίτη, στο περιθώριο της μεγάλης πορείας, είχαμε σοβαρά επεισόδια, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και νέα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη. Τι απαντάτε σε αυτό;

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας…

Αλλά κυβέρνηση είναι η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Οι απαντήσεις στις κατηγορίες και στο στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ αποκαλύφτηκαν:

  • Απρόκλητη βία σε νέους ανθρώπους και ξυλοδαρμοί, με αποκορύφωμα το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη
  • Ομάδες από οργανωμένους φιλάθλους
  • Αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗΣ που ρίχνουν μολότωφ
  • Συλλήψεις και σεξουαλική παρενόχληση σε νέες κοπέλες
  • Αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗΣ που ουρλιάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε»

Είμαστε συνηθισμένοι, πια, σε αυτή την λασπολογία από την κυβέρνηση, είναι πάγια τακτική τους να εργαλειοποιούν την επικαιρότητα με στόχο να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας ανυπόστατες κατηγορίες. Δεν έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τον αστυνομικό να ξυλοκοπήσει άγρια τον νεαρό φοιτητή στη Νέα Σμύρνη.

Δεν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την αγανάκτηση του αντιδημοκρατικού κατήφορου στους πολίτες της Νέας Σμύρνης, που εξοργίστηκαν από το απαράδεκτο περιστατικό της Κυριακής να προσέλθουν στην πορεία διαμαρτυρίας. Καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή τη βία, τονίζοντας ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία. Καταδικάσαμε, προφανώς, σε όλους τους τόνους την επίθεση στον αστυνομικό. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο βράδυ αντί να καταδικάσει τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημειώθηκαν, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά διχαστικός.

Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά τη χώρα και να αναλάβει βαρύτατες ευθύνες του. Το γεγονός ότι έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης, μένοντας πιστός στη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του κόμματός του δεν μπορεί να αντισταθμιστεί ούτε μέσω του αυταρχισμού ούτε μέσω της συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων.

Η κυβέρνηση, επίσης, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας...

Ας φροντίσει, λοιπόν, η κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί αυτές τις διαδηλώσεις. Ας αναλογιστεί ότι έχει ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία σε ακραίο βαθμό εδώ και έναν χρόνο. Ας συνειδητοποιήσει ότι έχει προκαλέσει σύγχυση με τις συνεχείς παλινωδίες στη λήψη υγειονομικών μέτρων. Ας κατανοήσει ότι η κοινωνία μετράει τις πληγές της σε οικονομικό και δυστυχώς σε ανθρώπινο επίπεδο αφού οι θάνατοι συμπολιτών μας έχουν φτάσει τις 7.000, ενώ εκατοντάδες συμπολιτών μας δεν μπορούν να νοσηλευτούν στις ΜΕΘ.

Ας σταματήσει επιτέλους την τακτική της όξυνσης, του αυταρχισμού και της κακής νομοθέτησης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που βγάζει τον κόσμο στον δρόμο αφού, χωρίς να σεβαστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες, νομοθετεί διαρκώς νόμους που δεν σέβονται το σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα, την ίδια τη δημοκρατία. Όχι μόνο δεν συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ευρείας συναίνεσης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά αντιθέτως την εκμεταλλεύεται. Με το κοινοβούλιο σε μερική λειτουργία, χωρίς κοινωνικό διάλογο ψηφίζει θεσμικά τέρατα και ζητά να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Δηλαδή, μας λέτε ότι η η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα;

Αναμφίβολα.

Δείτε την λειτουργία του Κοινοβουλίου και τον αριθμό των νομοθετημάτων.

Δείτε τις κατ’ εξαίρεση διατάξεις προσλήψεων και απευθείας αναθέσεων.

Δείτε τις απευθείας αναθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την υγειονομική κρίση.

Δείτε τις ρουσφετολογικές εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις.

Δείτε τις τρεις αποφάσεις του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω κορονοιού, για απαγόρευση συναθροίσεων.

Δείτε την αδράνεια για τις υποδομές της δημόσιας υγείας, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα λεωφορεία, το προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών, το προσωπικό των ΟΤΑ, τις υποδομές της παιδείας.

Την ίδια στιγμή ξεχάστηκαν οι επενδύσεις, πάγωσαν όλα τα μεγάλα έργα, η χώρα μας είναι η μόνη χώρα με πέντε μήνες lockdown, με κλειστή την αγορά, με ασήμαντη στήριξη στα καταστήματα που πλήττονται και στους εργαζόμενους.

Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό που έκανε τόσες θυσίες να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να έχει την ανεπαρκέστατη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κάνει τα πάντα για να την ξαναβάλει.

Εκτιμάτε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές;

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι ο υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία, στην υγεία, στην κοινωνία, στα εθνικά θέματα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τραγικές επιλογές της.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης αποφασίσει να βρει παράθυρο διαφυγής από αυτήν την κατάσταση μέσω των πρόωρων εκλογών είναι κάτι που γνωρίζει ο ίδιος.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με δεδομένη την δημοσκοπική διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει τη νίκη;

Οι μεγαλύτερες πραγματικές και δημοσκοπικές διαφορές που υπάρχουν είναι μεταξύ της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της ελληνικής κοινωνίας και του επιτελικού μπάχαλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πώς σε πολύ δύσκολες στιγμές, μπορεί η κοινωνία να μείνει όρθια. Πώς μια χώρα πτωχευμένη ανατάσσεται και ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά. Πώς ένας λαός που επιχείρησαν να ταπεινώσουν ξαναβρίσκει το ανάστημα του και επιτυγχάνει νίκες στην εξωτερική πολιτική και καταξίωση στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

Έχει αποδείξει πώς σε εποχές κρίσης βαθαίνει και δεν συρρικνώνεται η δημοκρατία, πώς σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, πώς έχουμε κοινωνική ειρήνη.

Η χαώδης διαφορά μεταξύ της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον αντιληπτή από όλους.

Όπως και η εθνική ανάγκη συγκρότησης μιας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα φέρει την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση.

Η νικηφόρα πορεία των προοδευτικών δυνάμεων δεν αποτελεί διεκδίκηση αλλά πατριωτική ανάγκη, για την αντιμετώπιση της καταστροφής που κατόρθωσε η δεξιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.