ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Να διαβάσει καλύτερα την πρόταση ο κ. Τσίπρας

Πελώνη στο Newsbomb.gr για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Να διαβάσει καλύτερα την πρόταση ο κ. Τσίπρας

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ανακοίνωσε η Κομισιόν και την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ρωτήθηκε η Αριστοτελία Πελώνη από το Newsbomb.gr

«Ισως ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση που έβαλε σε διαβούλευση και σε δημοσιότητα χθες η Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί εντός του επόμενου τριμήνου και η οποία θα τονώσει όχι μόνο τον ελληνικό τουρισμό αλλά και συνολικά θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr πως σχολιάζει η κυβέρνηση την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ανοησία όταν έχει εμβολιαστεί το 7% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά το χαρακτήρισε πιστοποιητικό επιπολαιότητας όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε θέσει στο ευρωπαϊκό τραπέζι και είναι μια πρόταση η οποία υιοθετήθηκε.

Επίσης η κ. Πελώνη τόνισε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ενισχύσει την εικόνα και το brand της Ελλάδας και θα ήταν καλό αυτό να το αναγνωρίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστελία Πελώνη αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό με το οποίο οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν και πάλι να έχουν εύκολη μετακίνηση εντός της Ε.Ε..

Και προσέθεσε: «Το πιστοποιητικό αυτό -όπως από την αρχή είχε διευκρινίσει ο Πρωθυπουργός- θα λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, καθώς θα απαλλάσσει τους ταξιδιώτες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και ταλαιπωρία, καλύπτοντας τρεις τύπους πιστοποιητικών: πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά τεστ και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19».

Επίσης η κ. Πελώνη υπογράμμισε πως προφανώς δεν πρόκειται για «πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας», ούτε για πρωτοβουλία «καταδικασμένη να αποτύχει», αλλά για μια σημαντική επιτυχία των προσπαθειών του πρωθυπουργού που θα συμβάλει στη διευκόλυνση και την τόνωση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας.

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε, επίσης, σε μια νέα στρατηγική τεστ με νέα εργαλεία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες η οποία, όπως είπε, «μαζί με την ενίσχυση του ΕΣΥ και την τήρηση των μέτρων θα είναι ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής μας για την επόμενη περίοδο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βαλβίδες» εκτόνωσης και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Το σχέδιο για κομμωτήρια, μαγαζιά