ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό
INTIME

Θετική αναμένεται να είναι η ψήφος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επένδυση στο Ελληνικό, μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν επιφυλαχθεί για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή και όλα έδειχναν πως θα οδηγούνταν προς το «παρών».

Άλλωστε, η στάση της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν άφηναν πολλά περιθώρια συνεννόησης.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, στην καθιερωμένη σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο επί της αρχής και να καταψηφιστούν τα άρθρα εκείνα που ετοίμασε η κυβέρνηση και που επιφέρουν δυσμενείς μεταβολές σε βάρος του δημοσίου.

Άλλωστε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να πετύχει πολλές αλλαγές στην αρχική σύμβαση που είχε υπογράψει με την εταιρία το δημόσιο και αυτές είναι που θέλουν να υπερασπιστούν.

Επίσης, σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και να δεχθούν την κυβερνητική κριτική για «αντιεπενδυτική» στάση.

Πάντως, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στάζουν χολή για την κυβέρνηση και κυρίως για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, που πριν τις εκλογές του 2019 έλεγε ότι σε λίγες μέρες θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Όπως αναφέρουν, από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και το μόνο που κατάφεραν ήταν να γκρεμίσουν δύο ολόκληρα υπόστεγα.

Σε λίγη ώρα, πάντως, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσιπρας θα εξηγήσει ολόκληρο το σκεπτικό που τον οδήγησε στο μεγάλο «ναι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον «αέρα» του ΣΚΑΪ - Λουράντος: «Ντροπή σας, φύγετε τώρα από το φαρμακείο μου»