ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι «Παπανδρεϊκοί» στηρίζουν Βενιζέλο

Ποιοι «Παπανδρεϊκοί» στηρίζουν Βενιζέλο

Στήριξη στον Ε.Βενιζέλο παρέχουν με την υπογραφή τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μέχρι χθες ανήκαν στο λεγόμενοΠαπανδρεϊκο μπλόκ.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Νewsbomb, το κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου υπογράφουν :

Oι Π.Αντωνακόπουλος (εκλέγεται στο Ν.Ηλείας και μέχρι χθες θεωρείτο σκληρός Παπανδρεικός ενώ είχε πολεμήσει σκληρά τον κ.Βενιζέλο στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007), Α.Αγάτσα (Ν.Βοιωτίας), Θ.Γικόνογλου (Ημαθίας), Θ.Παπαγεωργίου (Πιερίας), Θ.Οικονόμου (Ιωαννίνων), Κ.Γείτονας (Β' Αθήνας), Ν.Ζωίδης (Δωδεκανήσου), Χ.Χάιδος (Τρικάλων),Τ.Χυτήρης (Β' Αθήνας), Γ.Ντόλιος ( Εβρου), Α.Φαρμάκη (Κορινθίας), Ν.Σηφουνάκης (Λέσβου), Γ.Μαγκριώτης (Α'Θεσσσαλονίκης), Μ.Τιμοσίδης (Καβάλας), Γ.Διαμαντίδης (Β' Πειραιά).

Το κύριο χαρακτηριστικό όλων είναι ότι στην αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007 ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον κ.Βενιζέλο, είχαν ταχθεί υπέρ του πρώην Πρωθυπουργού.

Τον κ. Βενιζέλο θα στηρίξουν η κ.Φώφη Γεννηματά,ο Μ.Παπαιωάννου,ο Θ.Τσούρας,ο Π.Ευθυμίου,ο Δ. Κρεμαστινός,ο Χ. Πρωτόπαππας και ο Γραμματέας της Κ.Ο Βασίλης Έξαρχος.

Οι εκτιμήσεις από το βενιζελικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για συντριπτική υπεροχή του Υπουργού Οικονομικών σε επίπεδο Κ.Ο , κάτι που παραδέχονται και οι υποστηρικτές του κ. Παπουτσή.

Οι τελευταίοι προσβλέπουν στην επιρροή που έχει ο κ. Παπουτσής στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για να ισοσκελίσουν κάπως τις εντυπώσεις.

Όπως όλα δείχνουν η ψήφιση των δύο μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων προσέδεσε τους βουλευτές στο άρμα του κ.Βενιζέλου ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης αφού είναι δεδομένο ότι τις λίστες των ψηφοδελτίων θα τις καταρτίσει η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί.

Στα μάτια των περισσοτέρων μελών της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο κ Ε.Βενιζέλος φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί.