ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: Τι συζήτησαν

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η συνάντηση που ξεκίνησε στις 11 το πρωί περιλαμβάνεται το πλαίσιο των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Κατά την ίδια ενημέρωση οι δύο άνδρες συζήτησαν για την εξέλιξη της πανδημίας και την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου δεν συζητήθηκε το θέμα του Πάσχα και του φετινού εορτασμού του.

Δείτε στη Gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο ανδρών

«Αν υπάρξει ύφεση αυτή τη βδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να πέσει το ιικό φορτίο. Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο», τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης στο Mega αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα.

Για να «ανοίξουν» οι μετακινήσεις εκτός νομού θα πρέπει να πέσουν σημαντικά οι νέες λοιμώξεις και να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί πριν η κυβέρνηση δώσει το «πράσινο φως» για να πάμε στα χωριά μας. Την ίδια ώρα, το σενάριο του self testing αποτελεί μονόδρομο για ένα πιο ασφαλές άνοιγμα της αγοράς.

«Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Έτσι μεταδόθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάποιο άνοιγμα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Έχουμε τη μετάλλαξη που έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά έχουμε και το εμβόλιο, και το αυξημένο testing. Εγώ δεν μπορώ 40 ημέρες πριν το Πάσχα να έχω άποψη για το τι θα γίνει τότε», είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»