ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Τσίπρας για την απουσία υπουργών στη Βουλή: Με το ζόρι γεμίζετε ταξί

Έξαλλος ο Τσίπρας για την απουσία υπουργών στη Βουλή: Με το ζόρι γεμίζετε ταξί

Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ζητάει προανακριτική για τους πολιτικούς της αντιπάλους, αναφερόμενος και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, χωρίς όμως να υπάρχει ζημιά του Δημοσίου.

«Η εικόνα των αδειών κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική, όχι μόνο για το τι συμβαίνει σε αυτήν εδώ τη διαδικασία αλλά και για το τι συμβαίνει τότε την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός, από το δράμα που ζει ο τόπος. Έχετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας που με το ζόρι γεμίζετε ταξί στη σημερινή συνεδρίαση, έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μια ατελέσφορης και αναποτελεσματικής καραντίνας», είπε ο κ. Τσιπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίγραψε την κατάσταση στον τομέα της υγείας με μελανά χρώματα: «Έχετε αφήσει το σύστημα υγείας απροστάτευτο χωρίς καμιά ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί υγειονομική κρίση, έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της υγειονομικής χρήσης κρίσης ένα χρόνο τώρα και σήμερα μαθαίνουμε ότι πάμε πάλι για ρεκόρ κρουσμάτων. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα ενώ δεκάδες είναι συμπολίτες μας που αναμένουν κρεβάτι στις μονάδες εντατικής θεραπείας προχείρως διασωληνωμένοι».

Ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλω να απευθύνω στον πρωθυπουργό ένα ερώτημα. Το ερώτημα κάθε υπεύθυνου ανθρώπου, κάθε γιατρού και νοσηλευτή, κάθε εργαζόμενο που είναι εκτός παραγωγής για μήνες. Σοβαρά κύριε Μητσοτάκη με 70 νεκρούς τη μέρα, με το φόβο να σκιάζει την κοινωνία εσείς το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς αντιπάλους; Σοβαρά κύριε Μητσοτάκη με το εσύ να έχει ξεπεράσει τα όρια του, τους γιατρούς και τους μαχητές πρώτης γραμμής που υποκριτικά πέρυσι τέτοιο καιρό χειροκροτούσατε, να υψώνω φωνή απόγνωσης, με την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους στην καθημερινή τραγούδια εσείς να μηχανογραφείτε για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσει τους πολιτικούς αντιπάλους; Εσείς το μόνο που ονειρεύεστε είναι εδώλια και ειδικά δικαστήρια;» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργό «ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη χώρα. «Στο δικό σας κόσμο μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ είναι φυσιολογικός. Στον δικό σας κόσμο ωδή καθημερινό συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι φυσιολογικός. Η γενναία επιχορήγηση any μέσω καραντίνας με διατάξεις αναθέσεων χωρίς κριτήρια εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με στόχο να εμφανίζουν τις πράξεις της κυβέρνησης είναι φυσιολογικό. Οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις που έφτασε σήμερα μέχρι το σημείο η πρωταθλήτρια σε απευθείας ανάθεσης γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής να δώσει χιλιάδες ευρώ σε μίνι μάρκετ για χλωρίνες είναι φυσιολογικό! Στον κόσμο έξω όμως δεν είναι!».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκδικητική πολιτική, λέγοντας ότι:

«Αν η απάντηση στο δρόμο των νοσοκομείων και στην εκατόμβη των νεκρών είναι η δίωξη του Νίκου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυβέρνηση μας έβαλε μετά από δεκαετίες τάξη στην τηλεοπτική ασυδοσία, τότε ναι είναι ένας βαθιά διχαστικός και επικίνδυνος πρωθυπουργός. Και μάλιστα την ώρα που στον παρόντα χρόνο η δική σας κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ με τις λίστες Πέτσα σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης για να λιβανίζουν. Και αναρωτιέμαι αυτή την ώρα που είμαι αναγκασμένος για δεύτερη φορά να βρίσκομαι σ’ αυτό εδώ το βήμα απαντώντας αυτή την εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης του κύριου Μητσοτάκη. Εμείς άραγε πόσες προανακριτικές επιτροπές πρέπει να κάνουμε όταν επανέλθουμε; Δε θα ξέρουμε από που να το πιάσουμε και που να το αφήσουμε!»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Αυτοκτόνησε η κόρη πασίγνωστου τραγουδιστή