ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων ή αυστηρότεροι περιορισμοί

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων ή αυστηρότεροι περιορισμοί

«Από όλους εμάς εξαρτάται πώς θα διαχειριστούμε τις «ανάσες» ελευθερίας, επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα και εξαρτάται από όλους εμάς πιο δρόμο θέλουμε με τη στάση μας να ακολουθήσουμε, της υπευθυνότητας και της τήρησης των μέτρων για να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με βάση και τα εργαλεία που έχουμε στα έχουμε στα χέρια μας ή αυστηρότερα μέτρα».

Αναφερόμενη στα τελευταία μέτρα που αποφασίστηκαν δήλωσε πως «δεν μιλάμε για χαλάρωση αλλά για "βαλβίδες αποσυμπίεσης" που θα βοηθήσουν και στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά δραστηριότητες ελεγχόμενες και σε ανοιχτούς χώρους.

«Δεν παίρνουμε ρίσκα, παρακολουθούμε, αξιολογούμε, το ίδιο και η Επιτροπή» υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Kατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι γεγονός ότι η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση και το Σύστημα Υγείας -ειδικά στην Αττική- δέχεται μεγάλη πίεση.

Όπως είπε, εξίσου βέβαιο είναι ότι ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης, η κοινωνία είναι κουρασμένη και παρατηρούνται συγκεντρώσεις σε σπίτια, αλλά και συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υπερμετάδοση.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των επιστημόνων, προχωρά σε περιορισμένες προσαρμογές στο μείγμα των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοιού.

Για το ΕΣΥ υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυσή του ειδικά στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 Μ.Ε.Θ. covid. Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Ελπίς» και «Κωνσταντοπούλειο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης