ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Παπουτσής: Το ΠΑΣΟΚ αναζητά τη φυσιογνωμία του

Χρ. Παπουτσής: Το ΠΑΣΟΚ αναζητά τη φυσιογνωμία του

Η υποψηφιότητά μου είναι επιλογή ενότητας και προοπτικής για το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, δύο εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι επιδίωξή του είναι ένα μεγάλο και προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, που αναζητά τη φυσιογνωμία του και τα χαρακτηριστικά του.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος επισήμανε ότι πιστεύει «στη δημοκρατία των πολιτών και όχι στη δημοκρατία των δημοσκοπήσεων».

Ερωτηθείς για τη διετή κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για μια «συγκλονιστική διετία», σημειώνοντας ότι το κόμμα του παρέλαβε μια Ελλάδα «έτοιμη να καταρρεύσει». Ωστόσο, με θυσίες και επώδυνα μέτρα «η Ελλάδα είναι όρθια και μπορεί να ελπίζει».

«Συζήτησα πολύ με τη συνείδησή μου», ήταν η απάντησή του για το πώς αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα. Αναφερόμενος στον Ε. Βενιζέλο, υποστήριξε ότι έχουν καλές σχέσεις και συχνή επικοινωνία, ενώ στο παρελθόν είχαν και πολύ καλή συνεργασία.

Πάντως, ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να αμφισβητείται η προσφορά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, λόγω της εξ αγχιστείας συγγενικής τους σχέσεις, καθώς όπως είπε, «έχει απόλυτη δέσμευση σε ό,τι αφορά την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και τη δεοντολογία».