ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Συναίνεση και συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές

Λοβέρδος: Συναίνεση και συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές

Μετά τις δηλώσεις του περί συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων και μετά τις εκλογές, ο υπουργός Υγείας προκαλεί και πάλι αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας πως το ζητούμενο για τη χώρα είναι η ενότητα και σταθερότητα.

«Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης από το 2010 σταθερά», δηλώνει ο Α. Λοβέρδος σε συνέντευξη του στην «Ημερησία».

«Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε το Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές. Αντίπαλος είναι ο πολυκερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, ενώ σύμμαχος είναι η ενότητα και η σταθερότητα», σημειώνει ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος αφήνει αιχμές και κατά του Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ καθυστέρησαν σημαντικά και πως είναι πλέον ελάχιστος ο χρόνος για τον «μετασχηματισμό» του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ άργησε. Καθυστέρησε τις διαδικασίες αλλαγής αρχηγού και αυτό με την σειρά του οδηγούσε σε απώλεια χρόνου, σε ότι αφορά την αλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών της πολιτικής μας φυσιογνωμίας. Σε όλα δε τα στελέχη του, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν υπάρχει καθοδηγητικό κέντρο. Και έτσι είναι. Συνεπώς μας μένει λίγος χρόνος και αυτό είναι μειονέκτημα. Είναι όμως στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα», σημειώνει ο υπουργός Υγείας.