ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση Παπαδήμου

Καρατζαφέρης: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση Παπαδήμου

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την εισηγητική του ομιλία επιτέθηκε τόσο στην Άνγκελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους, όσο και στους κκ Σαμαρά και Παπανδρέου, εξηγώντας τη θέση του απέναντι στο Μνημόνιο.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων "την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο".

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δέσμευσης της χώρας μας στο νέο Μνημόνιο και το ρόλο που διαδραμάτισαν οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου σε αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι ενώ παρουσία του είχαν δεσμευθεί και οι δύο άλλοι αρχηγοί για τη μη περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και συμφώνησαν στις περικοπές.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο "ψευτοδίλημμα" που προτάσσουν οι κ.κ. Σαμαράς-Παπανδρέου «Νεοφιλελευθερισμός ή Κομμουνισμός», ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προτάσσει τη μόνη εθνικά υπεύθυνη και ανεξάρτητη πρόταση του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε, ότι η μόνη βιώσιμη, ρεαλιστική και γενικότερα αποδεκτή πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους είναι αυτή που από την αρχή της κρίσης ο ΛΑΟΣ καταθέτει και συνίσταται στην παροχή 5ετους περιόδου χάριτος και εν συνεχεία αποπληρωμή του χρέους με την καταβολή ετησίως 10 δισ. ευρώ με επιτόκιο ίσο προς αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή 1%.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ «μόνο από την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, για τη διεκδίκηση του οποίου σήμερα διαγκωνίζονται όλες οι μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως, η Ελλάδα θα μπορεί ανέτως και με σημαντικό χρηματικό πλεόνασμα, να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Σε ότι αφορά στο χρόνο διενέργειας των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος τελικά «αν και αυτός που εμφανίζεται να τις επιζητά, τις θέλει πραγματικά», εντούτοις όμως έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε προεκλογική ετοιμότητα.